ŞANLIURFA'nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'nde, sınırı yasadışı geçmeye çalışan PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'li grup ile çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Onbaşı Yiğit Şahan’ın cenazesi düzenlenen törenle memleketi İzmir'e gönderildi. Bu arada çatışmanın çıktığı ve 3 askerin şehit olduğu bölgede silahlı bir grubun taciz ateşi üzerine askerlerin karşılık vermesiyle, zaman zaman çatışmalar meydana geliyor.
Ceylanpınar'ın Suriye sınırındaki Altıntepe Mahallesi'nde, geçen pazartesi gecesi sınırı geçmeye çalışan PYD'li grup, bölgedeki kulübe ve kulelerde nöbet tutan Doruklu Karakolu'nda görevli askerler tarafından fark edilerek engellenmek istedi. Askerlerin uyarısına ateş açarak karşılık veren PYD’li grupla çatışma çıktı. Çatışmada, ağır yaralanan Adem Döğüşğen Ceylanpınar’da, Berat Sağırkaya ise Gaziantep’te şehit oldu. Yaralı Onbaşı Yiğit Şahan ise dün gece tedavi gördüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak şehit düştü.
İZMİR’E GÖNDERİLDİ
Şehit olan Yiğit Şahan için bu sabah cenazesinin bulunduğu Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde tören düzenlendi. Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, protokol üyeleri ile askeri erkan katıldı. Şehit askerin cenazesi, burada düzenlenen törenin ardından tören mangası tarafından omuzlanarak cenaze aracına konuldu ve memleketi İzmir’e gönderilmek üzere GAP Havalimanı’na götürüldü.
AYNI BÖLGEDE YENİDEN ÇATIŞMA ÇIKTI
Öte yandan 3 askerin şehit olduğu Altıntepe Mahallesi’ne yakın noktada bulunan Aşağı Doruklu Mahallesi yakınlarında sabah saat 08.00 sıralarında silahlı 3 kişilik grup tarafından taciz ateşi açıldı. Taciz ateşi üzerine bölgeye takviye birlikler gönderildi ve PYD’li olduğu tahmin edilen gruba ateşle karşılık verdi. Olayı doğrulayan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, bölgede halen aralıklarla çatışmaların sürdüğü belirterek, “Bugün şehidimizi uğurluyoruz, mekanı cennet olsun. Başta ailesi olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Ceylanpınar’daki olay henüz taze ve şu anda çatışma devam ediyor. Aşağı Doruklu Köyü’nde 2 veya 3 kişilik PYD-PKK militanı silahlı terörist ile şu anda çatışma devam ediyor. Bir şey diyemiyoruz, bizde zayiat veya yaralı yoktur. Bölgeye takviye ekip gönderilmiştir” dedi.

FOTOĞRAFLI