Şehit Ailesi, Gültan Kışanak'a Tepki Gösterdi: Hangi Yüzle Geldin
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Çevi̇k kuvvet poli̇sleri̇ni̇ taşıyan araca, PKK'lı teröri̇stlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda anne Behi̇ye Yıldırım (52), kızları Derya Yıldırım (23) ile Demet Yıldırım Aydın, torunları Oğuz Kaan ve Ceyli̇naz Aydın (3) şehit olmuştu. Şehit olan aynı aileden 5 kişi için Ergani ilçesinde taziyeler devam ediyor. Taziye evini ziyaret eden DBP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve beraberindekilere, yakınlarını kaybedenler tepki gösterdi.
"TELEFONLA REDDETTİK, KIŞANAK 15 ARAÇLA GELDİ"
Aile adına konuşan Hasan Bozdoğan, HDP heyeti̇nin telefon açarak tazi̇yeye gelmek i̇stedi̇ğini illettiğini, ancak kendilerinin bunu kabul etmediğini belirterek, "Bugün DiyarbakırBüyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve beraberindekiler 15 araçla taziye yerine geldiler. Biz onlara ilgi göstermedik. Taziye evini boşalttık. Hiç bir ikramda bulunmadık. Bunlar hangi yüzle buraya geliyorlar? Hem bombayı patlatıyorlar hem de taziyeye geliyorlar. Biz onları istemiyoruz" şeklinde konuştu.
"YAPACAKLARI SİYASETE LANET OLSUN"
Bozdoğan, şöyle devam etti: "Yapacakları siyasete lanet olsun. Bir de taziyeye geliyorlar. Başsağlığı dilemelerine gerek yok, istemiyoruz. Ergani halkı olarak onlara hiçbir zaman meyil vermeyeceğiz. Bizim bir tek bayrağımız var. O da Türkiye bayrağı, tek vatan, tek millet, tek bayraktır. Milletvekilleri ile beraber gidip bombaların önünde beklesinler, 'Biz halkımız için kendimizi havaya uçuracağız' desinler. Biz o zaman inanalım ki onların siyaseti gerçektir."
Masum insanları katlederek, küçük çocukları parçalayarak, bomba tuzakları ile milletin evini ve ocağını yıkarak ellerine hiçbir şey geçemeyeceğini aktaran Bozdoğan, patlamaları, bu can kayıplarını istemediklerini kaydetti.
"BİRİNCİ HEDEFİMİZ BELEDİYEYİ ONLARDAN ALMAK"
"Ömür boyu Allah onlara bir acı yaşatsın. Acının ve ölümün ne olduğunu anlasınlar. Şehitlerimizin ruhu için biz ne gerekiyorsa yapacağız. Ergani halkı olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Birinci hedefimiz buradaki belediyeyi onlardan almak. Belediyeyi emin ellere teslim etmek." diyen Bozdoğan, onlardan hiçbirini istemediklerini anlattı.
"BAYRAĞI VE VATANI SEVMEYENİ TAZİYEDE İSTEMİYORUZ"
Bozdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bugün buraya geldiler ve cevaplarını aldılar. Bunlarda yüz yok mu? Canlarımızı elimizden aldınız, bir de utanmadan taziyeye geliyorlar. Bunlarda insanlık namına bir şey kalmamış. Bunlar insan olamaz. Kahrolsun PKK. Kadınların taziye yerine de gitmek istediler. Onlara müdahale ettiler. 'İstemiyoruz sizi, canımız yanıyor' dediler. Ben de onlara tepki gösterdim. Burada Türk bayrağı, şehitlerin bayrağı asılı. 'Sizde, namus diye bir şey olmuş olsaydı, bu Türk bayrağını gördüğünüzde buraya gelmediniz' dedim. Türk bayrağını ve vatanını sevmeyenleri taziyemizde görmek istemiyoruz."