Teslime TOSUN/ANTALYA, () - BİTLİS'te nikahsız evlendirilen 1998 doğumlu Seher T.'nin 18'den küçük olduğunun anlaşılması sonrasındaki adli süreçte genç kızın doğum tarihi, 1993 olarak tashih edildi. Yaşı 16'dan 21'e yükseltilen Seher T., bu işlem sonrası ablası ile 2 ağabeyinin 'ablası' oldu.
Nüfusta 8 Ağustos 1998 doğumlu Seher T., 2012 yılında Bitlis'te akrabası olan ve Antalya'da özel güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Seyfettin A. ile nikahsız evlendirildi. Seyfettin A. ile Antalya'ya gelen Seher T., ilişki sonrası kanaması durmayınca 3 Temmuz 2012'de Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Genç kızın yaşının 15'den küçük olması nedeniyle savcılık tarafından Seher T.'nin kemik yaşının belirlenmesi için Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde test yaptırıldı. Test sonucu Seher T.'nin yaşının 17 olduğu belirlendi. Rapor üzerine savcılık, günü ve ayı aynı olmak üzere Seher T.'nin doğum yılının 1998 yerine, 1995 olarak düzeltilmesini istedi.
AYNI YIL AĞABEYİ DOĞMUŞ
8 Ağustos 1995 tarihinde doğum kaydının yapılması istenen Seher T.'nin 11'i öz olmak üzere 25 kardeşinin doğum tarihlerine bakıldı. Bitlis İl Nüfus Müdürlüğü'nce yapılan incelemede, genç kadının ağabeyi Ramazan T.'nin aynı yıl doğduğu ve nüfusta 6 Mayıs 1995 tarihine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Aynı yıl içinde bir kadının hem mayıs hem ağustos ayında doğum yapamayacağı gerekçesiyle Seher T.'nin nüfus kaydı değiştirilmedi ve bu durum Bitlis'ten Antalya'daki savcılığa bildirildi.
DOĞUM YILI 1993'E ÇEKİLDİ
Bu sırada Seyfettin A. hakkında, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava sürecinde İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 6'ncı İhtisas Kurulu'nun 'Seher T. olay tarihinde 18 yaşını bitirmiş, 19 yaşından gün almıştır' raporu üzerine mahkeme heyeti, Seher T.'nin doğum tarihinin, gün ve ay aynı olmak üzere 8 Ağustos 1993 olarak tespitine karar verdi. Mahkeme ayrıca Seher T.'nin olay tarihinde reşit olduktan sonra kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdiğini beyan etmesi üzerine Seyfettin A.'nın beraatine karar verildi. Ayrıca Seher T.'nin aile nüfus kayıtlarının düzeltilmesine karar veren mahkeme, ilgili yazıyı Bitlis İl Nüfus Müdürlüğü'ne gönderdi.
3 KARDEŞİNİN ABLASI OLDU
Yaşı bugün itibariyle mahkeme kararıyla 16'dan 21'e yükselen Seher T., eski kayıtlara göre ablası 20 yaşındaki Fatma T., ağabeyleri 19 yaşındaki Ramazan T. ve 18 yaşındaki Fetullah T.'nin ablası oldu.
Ancak Seher T.'nin 1993 doğumlu bir ablasının bulunması nedeniyle Bitlis Nüfus Müdürlüğü'nün bu yaş tashihine de itiraz etmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI