İZMİR'in Güzelbahçe İlçesi'nde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başarıyla çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde de kullanılan bayrağı üst balkondan sarkıtıp CHP ilçe başkanlığı yazısını kapatan M.A., partililerin tepkisi üzerine bu kez bıçakla tabelayı kesip parçalayınca, gözaltına alındı. CHP İlçe Başkanı Ednan Aslan, olayın provakatif amaçlı olduğunu düşündüklerini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasının ardından bunu kutlamak isteyen 70 yaşındaki M.A., evinin balkonundan, üzerinde başbakanın fotoğrafının da bulunduğu bayrağı astı. Ancak M.A.'nın astığı bayrak, hemen alt katta bulunan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı tabelasının bir bölümünü kapattı. Sabah saatlerinde durumu farkeden partililer olaya tepki gösterdi.
TARTAKLANINCA, TABELAYI PARÇALADI
CHP'lilerin tepkisine küfürle karşılık verdiği ileri sürülen M.A., iddiaya göre evine gelen bazı vatandaşlar tarafından tartaklandı. Bunun üzerine sinirlenen M.A. ise, büyük bir bıçakla, balkonunun demir korkuluklu bölümünü de kapatan, plastik örtüden yapılmış olan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı tabelasını kesip parçaladı. Partililerin olayı bildirmesi üzerine adrese gelen polis, M.A.'yı gözaltına aldı.
"PROVAKATİF AMAÇ TAŞIDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"
Olayı öğrendikten sonra binaya gelen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Aslan, kendilerinin bulunduğu katı, M.A.'nın kardeşinden kiraladıklarını dile getirdi. Aslan, "M.A., daha önce de böyle bir olaya kalkıştı ama o zaman bizler burada olduğumuz için yapmasına engel olmuştuk. Ama bu kez gece yapmış. Partililer tepki göstermişler. Bizler bu olayın provakatif amaç taşıdığını düşünüyoruz. Yaşlı da olduğundan sinirlerinin artık bazı şeyleri kaldırılamadığı için de, bu saldırıyı yapmıştır. Ama seçimin hemen ardından bunun olması tabii ki tepkileri de arttırıyor. Yaptığı etik bir davranış değil" dedi.

FOTOĞRAFLI