MARDİN’in Derik İlçesi'nde 1993-94 yılları arasında 13 köylünün faili meçhul bir şekilde öldürülmesinden sorumlu tutulan dönemin İlçe Jandarma Komutanı ve halen Ankara Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Musa Çitil hakkında mütalasını açıklayan savcı, beraat kararı verilmesini istedi.
Derik İlçesi'nde 1993-94 yılları arasında 13 köylünün öldürülmesi ile ilgili dönemin İlçe Jandarma Komutanı Musa Çitil hakkında açılan ve Adalet Bakanlığı'nın talebi, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin onayı ile güvenlik nedeniyle Çorum’a alınan davanın 5'inci duruşması, geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil ve avukatları katıldı. Ayrıca duruşmayı HDP Muş Milletvekili Demir Çelik de izledi. 
Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, ise, "Tüm deliler toplanmış durumda, beraatımı istiyorum" dedi. Cumhuriyet Savcısı Tuğgeneral Musa Çitil hakkında mütalasını açıkladı. Savcı sanık hakkında yeterli deliller bulunamadığını belirterek Çitil’in beraatını istedi. Duruşma ertelendi.
Duruşma sonrası adliye çıkışında HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, savcının açıkladığı esasa ilişkin görüşün skandal olduğunu öne sürerek, şöyle dedi:
"Devlet hala kirli çamaşırlarından kurtulmak istemiyor. Verilen bu kararda bunun son göstergesidir. Bu mütalaa ile bir skandal aklamaya daha tanık olunmuştur. Adalet saraylarında adalet dağıtılmıyor. Sadece duvarlarında 'Adalet mülkün temelidir' yazıyor. Devlet katilini koruyor. Ölenler öldükleri ile kalıyor. Bu davada savcı verdiği kararla bir karanlık olayın daha üstünü kapatmıştır."

YÇ(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)