SAHİL Güvenlik Komutanlığı'nın Ege Denizi'nde yaptığı denetimler mülteci dramını bir kez daha gözler önüne serdi. Ülkelerindeki savaştan kaçan ve Ege Denizi'nde ölümden kurtarılarak Çeşme'ye getirilen Suriyeli bir kadının, 3 çocuğunu süt ve bisküviyle doyurmaya çalışması herkesi üzdü.
Sahil Güvenlik Komutanlığı dün Aydın'ın Kuşadası İlçesi Kavaklı sahili açıklarında lastik bot içerisinde göçmen grubu tespit etti. Botla dalgalı denizle ilerleyemeyeceğini anlayan 33 mülteci geri dönünce, jandarma tarafından kıyıda gözaltına alındı.
Bugün de Çanakkale Behramkale İlçesi Kadırga Burnu açıklarında tamamı Afganistan uyruklu 7 erkek göçmen kurtarılıp jandarmaya teslim edildi.
İzmir'in Çeşme İlçesi Eğriliman açıklarında tamamı Suriye uyruklu 14 erkek, 3 kadın, 5 erkek çocuk ve 4 kız çocuk olmak üzere toplam 26 göçmen kurtarıldı. Kıyıla çıkarılan Suriyeli mültecilere yiyecek, içecek verildi. Suriyeli kadının, biri henüz yaşını doldurmamış üç çocuğunu süt ve bisküviyle doyurmaya çalışması mülteci dramını bir kez daha gözler önüne serdi.

FOTOĞRAFLI