GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, eline aldığı satırla etrafa zarar veren ve girdiği bir depoyu dağıtan madde bağımlısı 25 yaşındaki Bekir T., polisi saatlerce uğraştırdı. Polisler, son olarak kepenklerin kapatılmasıyla içeride kalan ve teslim olmayan madde bağımlısını, dışarıdan açtığı deliklerden sıktığı biber gazı ile etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.
Olay, gece geç saatlerde Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Polis ihbar hattını arayan vatandaşlar, maddi bağımlısı olduğu ileri sürülen Bekir T.'nin elindeki satır ile etrafa zarar verdiğini söyleyerek yardım istedi. İhbar üzerine caddeye giden polis, elindeki satır ile yanına kimseyi yaklaştırmayan ve etrafına tehditler savuran Bekir T.'ye sakin olması uyarısında bulundu. Polislerin, ikna çabasına olumsuz yanıt veren Bekir T., kepenkleri açık olan bir depoya girdi ve içeriyi dağıtmaya başladı. Polisler, elindeki satırı etrafa savurarak yanına kimseyi yaklaştırmayan ve kendilerine de zarar vermeye kalkışan Bekir T.'nin girdiği deponun kepenklerini kapatarak içeride kalmasını sağladı. Bekir T., kendisine teslim olması çağrısı yapan polislere yine olumsuz yanıt verdi ve elindeki satırla deponun kepenklerine vurmaya başladı.
Polisler, son olarak vatandaşların tedirginliğine yol açan Bekir T.'yi etkisiz hale getirmek için itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekiplerinin demir kesme makası ile depo kepenginde delik açmasının ardından polis, içeriye biber gazı sıktı. Biber gazı ile etkisiz hale gelmesinin ardından polis, kepenkleri açarak içeri girdi ve Bekir T.'yi gözaltına aldı.
İslahiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanmasına başlanan Bekir T.'nin, uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilirken olay yerine geldiği otomobilin ise Kahramanmaraş'tan çalıntı olduğu bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.