Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da internetten satışa çıkan araçları para vermeden alarak aynı gün piyasa fiyatının altına satan 21 yaşındaki S.K. ile 44 yaşındaki B.D. tutuklandı.
Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne gelen ihbarı değerlendiren polis, araç satışı için anlaştıkları kişilerden ücretini ödemeden otomobil satın alan ve kayıplara karışan çeteyi takibe aldı. 1'i kadın 2 şüpheliyi fiziki takibe alan polis, Lara bölgesinde işyeri kiralandığını belirledi. Önceki gün belirlenen iki adrese baskın yapan polis, kadın şüpheli S.K. ve B.D'yi gözaltına aldı.
Şüphelilerin, internetten satışa çıkarılan araçların sahiplerini aradığı, sözde işyerlerine çağırdıkları ve istedikleri fiyatı hemen kabul ettikleri anlaşıldı. Noter satışı esnasında paranın banka hesabına gönderildiğini belirterek araç sahibinin satışı vermesini sağlayan şüphelilerin, aynı gün aracı ucuz fiyata sattıkları ortaya çıktı.
Antalya'nın yanı sıra, Denizli ve Kayseri'de 127 bin lira değerindeki 3 otomobili 100 bin liraya elden çıkarttıkları belirlenen S.K. ve B.D.'nin, Çorum'da da aynı şekilde dolandırıcılığa karıştığı kaydedildi. Şüphelilerin, yakalanmasalar kentten ayrılmayı planladığı belirtildi. Polis ayrıca olaylara karıştığı belirlenen A.K'yi yakalamak için de çalışma başlattı. Sorguları tamamlanan 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

AA(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)