İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te 1.5 ay önce evinde intihar eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin eski ağalarından işadamı Adem Tüysüz'ün, aileye ait kuyumcu ve döviz bürosunu kapatıp ortadan kayboldukları ileri sürülen kardeşleri ve yeğenlerinden açıklama geldi. Yüzlerce kişiden kar payı karşılığı para ve altın topladıkları ileri sürülen 'Sarraf Tüysüzler' adlı işyerinin sahiplerince, ailenin sahibi bulunduğu yerel televizyona gönderilen ve buradan basın kuruluşlarına dağıtılan faksta, 'Bu sürecin zorlu fakat aşılabilir' olduğu, bir takvim belirlenerek borçların ödeneceği öne sürüldü. 
Geçen Perşembe gecesi, kent merkezindeki Sarraf Tüysüzler adlı kuyumcu dükkanındaki tüm altın ve değerli eşyaları iki ayrı minibüse yükledikten sonra ortadan kaybolan Tüysüz ailesinin, kentteki evlerini de boşalttıkları ortaya çıktı. İşlerinin açılmaması üzerine birçok kişi, onlara kar payı karşılığında yüksek miktarlarda para, döviz ve altın verdiklerini belirterek polis ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.  
'BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN TAKVİM BELİRLEYECEĞİZ'
Bugüne kadar haber alınamayan Tüysüz ailesinden, halen sahibi bulundukları ve çalışanlar tarafından yayını sürdürülmeye çalışılan yerel televizyona bir açıklama fakslandı. Yerel televizyon da bu açıklamayı medyaya dağıttı. Açıklamada, Tüysüzler Ailesinin bazı nedenlerle zorlukları olan ve fakat aşılabilir bir döneme girdiği belirtilerek şöyle denildi:
"Ailenin büyüğü, Tüysüzler Şirketler Grubu’nun kurucusu merhum Adem Tüysüz'ün vefatının ardından yerel düzeyde yayılan 'Tüysüzler Şirketler Grubu iflas ediyor' şayiası, vadesi gelmemiş alacak sahiplerini de kendilerine ödeme yapılmasını istemeye sevk etmiştir.  Bu da şirketler grubunun nakit akışında önceden öngörülmesi mümkün olmayan bir aksaklığa yol açmıştır. Grup yönetimi, telafisi mümkün olmayacak maddi ve manevi zararlara sebebiyet vermemek için işyerlerinin bir kısmını kısa bir süreliğine kapatmak ve bu zaman zarfinda kendi alacaklarını toplayıp, borçlarını ödemek üzere bir takvim belirlemek yönünde karar almıştır. Süreç adli alana sirayet ettiğinden, yapılan soruşturmada hakikatin açığa çıkması adına, adli makamların talepleri eksiksiz yerine getirilecektir. Bu cümleden olmak üzere şirket yetkilileri defter, kayıt ve belgelerde yapılacak tasnifin ardından durumu aydınlatmak, muhtemel mağduriyetleri gidermek üzere en kısa sürede adli makamların huzuruna çıkacaklardır. Otuz yıldan bu yana 'Tüysüzler Ailesi'ne güven duyan, onları yalnız bırakmayan Kocaeli halkının, ailenin yaşadığı bu zorlu süreçte de yanlarında olacağına dair inancımız tamdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

FOTOĞRAFLI