Sayın Yazıişleri müdürleri;
'SAROS KÖRFEZİ'NDE 5.1'LİK DEPREM' başlıklı haberimizi, Kandilli Rasathanesi'nin depremin büyüklüğünü revize etmesi ve gelişmeler nedeniyle yeniden düzenleyerek veriyoruz.
--------
YENİDEN

Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi açıklarında dün meydana gelen Ege ve Marmara bölgelerindeki tüm illeri sallayan 6.5 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları bugün de tedirgin etti. Merkez üssü Saros Körfezi olan Richter ölçeğine göre 4.8 ve 4.5'lik iki sarsıntı sırasında binalarda bulunanlar panikle dışarı kaçıp, açık alanlara çıktı.
Bugün saat 14.38 meydana gelen ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitisü'nün merkez üssünü Saros Körfesi olarak açıkladığı yerin 13.1 kilometre altında meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki artçı sarsıntı, Çanakkale ve ilçelerinin yanı sıra İstanbul'dan da hissedildi. Çanakkale'de özellikle yüksek katlı binalarda oturanlar sarsıntının etkisiyle kendilerini sokaklara arttı. Kısa süreli panik yaşandı. 9 dakika sonra 14.47'de bu defa yerin 6.8 kilometre derinliğinde 4.5 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.
Dün meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki ilk depremin ardından çeşitli büyüklüklerde 300'ün üzerinde artçı sarsıntının yaşandığı bildirildi.

EK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)