Ümit TÜRK - Özkan ARSLAN/İSTANBUL, () Sarıyer'de bir gecekondu 6 gün arayla iki kez, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılmak istendi. Tedirginlik yaşayan aile, yetkililerden yardım istedi.
Kundaklama girişimleri 6 gün arayla iki kez sabah 06.00 sıralarında yaşandı. Ev sahibesi Elif Bayar, ilk olayın geçen hafta Çarşamba günü yaşandığını belirterek “Bu sabah da aynısı oldu. Tekrar camın önündeki sineklikle arabayı yakmışlar. Gelinim erken kalkmıştı. Çay koymuştu. Çıt diye bir ses geldi. 'Herhalde Duygu çay koydu' dedim. Bir baktım ki burada bir alev çıktı. Duman çıktı. Sonra da güm diye bir ses geldi. Doğan (oğlu) araba yanıyor, dedim. Çıktık evi söndürmeye çalıştık. Adamın peşinden gitmedik. Oğlum son anda mavi tişörtlü birisinin kaçtığını gördüğünü söyledi" dedi.
Polisin gelip incelemelerde bulunduğunu söyleyen Bayar, "Şüphelendiğiniz kişi var mı? dediler. 'Şüphelendiğimiz kişi yok' dedik. Bizden ne istiyorlar. Gelip deseler ki senin bu hatan var. Ben de suçumu bilirim. Niçin yapıyorlar bilmiyorum" diye konuştu.
25-30 yıldır aynı gecekonduda oturduklarını, kimseyle küslüklerinin bulunmadığını söyleyen Bayar, korku içinde yaşadıklarını bu duruma yetkililerin biran önce çare bulmalarını istedi.

(FOTOĞRAF)