Tahsin GÜNER- Muhammet BAYRAM - Kürşak TERCANLI/ ANKARA, () - ANKARA'da Gezi Parkı protestoları sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybettiği iddia edilen Ethem Sarısülük davasının 4. duruşması yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık polis memuru A.Ş.'nin duruşmaya getirilmesine karar vererek, duruşmayı 26 Mayıs'a erteledi.
Ethem Sarısülük davasının 4. duruşması yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.30'da başladı. Duruşmaya Ethem Sarısülük'ün ailesinin yanısıra, çok sayıda avukat ve CHP'li milletvekilleri katıldı. Sanık A.Ş.'nin katılmadığı duruşmada, Sarısülük Ailesi'nin avukatları, sanık A.Ş.'nin savunmanın bitmediğini ve sanığın duruşmaya getirilmesini istedi. Savcı ise verdiği görüşte katılan vekilinin ileri sürdüğü olay tutanağının altındaki imzanın sanığa ait olup olmadığı araştırılmasını ve sanığın duruşmaya getirilip getirilmemesi mahkemeye ait olduğunu görüşünü belirtti. Savcı ayrıca yargılanmaya devam edilmesini istedi. Bunun üzerine mahkemeye heyeti ara karar vermek için duruşmaya ara verdi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararda katılan vekillerin talepleri sanığa doğrudan soru yöneltilmesi ve tutanak ile ilgili hususların gösterilmesi ve tutanak için soru sorulacağından sanığın duruşmaya ihtar ile çağrılmasına karar verdi. Sarısülük'ün avukatları ayrıca sanık polis memuru A.Ş.'nin tutuklanmasını talep etti.
Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, müdahil avukatların talep ettiği sanık A.Ş.'nin yakalama ve tutuklama talebinin reddine, tarafların delil ve belgelerin sunması için süre verilmesine, sanığın güvenliğinin sağlanmasını için gerekli yerlere müzekkere yazılmasına ve duruşmanın 26 Mayıs'a ertelenmesine karar verdi.
Duruşma sonrası avukatlar ve Sarısülük ailesi adliye önünde basın açıklaması yaptı. Avukatlar duruşma hakkında bilgi verirken, anne Sayfi Sarısülük ise sanıkla mahkemede yüzleşeceklerini ve hesap sorulacağını dile getirdi.

(HT/SS)