ŞANLIURFA’da, seyir halindeki bir otomobil, kontrolsüz şekilde girdiği virajda kontrolden çıkıp, önünde seyreden araca çarparak, karşı yöne geçti. Bu sırada başka bir araca daha çarpışıp alev alan otomobil, itfaiye tarafından söndürülürken, kaza yapan araçları görmeyen minibüste kazaya karıştı. Zincirleme kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Şanlıurfa - Diyarbakır karayolu Karaköprü GAP Bulvarında meydana geldi. İddiaya göre, kent merkezine giden Reşat Yüksel yönetimindeki 63 FL 108 plakalı otomobil, virajda kontrolden çıkarak, önünde giden Ahmet Toklu yönetimindeki 01 SB 338 plakalı otomobile çarparak, karşı şeride geçti. Bu sırada karşı yönden gelen İbrahim Halil Aba yönetimindeki 63 VA 074 plakalı otomobille çarpışan Yüksel’in otomobili alev alarak yanmaya başladı. Sürücüsü öğrenilemeyen 35 DB 8558 plakalı minibüste kazaya karışan araçlara çarptı.

Meydana gelen zincirleme kaza nedeniyle olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polislerin çevre güvenliğini aldığı kazada İbrahim Halil, Nuran ve Şurzan Aba ile Reşat Yüksel ve Ahmet Toklu yaralandı. Alev alan otomobil ise itfaiye tarafından söndürüldü. Yaralılar ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Tedavisi süren yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, kazaya karışan araçlar çekiciyle kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÖŞ (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)