ŞANLIURFA'da, 2 otomobil ile 1 hafif ticari aracın karıştığı zincirleme kazada 6 kadın öldü, 9 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kaza yerinde kazazede yakınları sinir krizi geçirirken, aynı yolda sık sık kazaların meydana geldiğini belirten vatandaşlar, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı.

Kaza, saat 18.30 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 25'inci kilometresinde bulunan Hamurkesen Köyü Kavşağı'nda meydana geldi. Ailece hafta sonunu bağ evinde geçiren Halil Karahan yönetimindeki 61 TZ 441 plakalı otomobil, ana yola çıkmak isterken sürücüsü öğrenilmeyen 63 ZZ 493 plakalı otomobile daha sonra ise plakası ve sürücüsü bilinmeyen hafif ticari araca çarptı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Araçların savrularak hurdaya döndüğü kazada can pazarı yaşanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi ile güvenlik güçleri sevk edildi. Polis ve jandarma, karayolunda güvenlik önlemi alırken. sağlık ve kurtarma ekipleri ise araçlarda sıkışanlara müdahale etti.

6 KADIN ÖLDÜ, 9 YARALI

Araçlarında sıkışan yaralılar, kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Sağlık ekipleri yaptığı kontrollerde Gamze, Sümeyra ve Zeynep Karahan ile Büşra, Beyza ve Kadriye Çakalı'nın öldüğünü belirledi. Zincirleme kazada yaralanan; Muhammet, Halil Karahan, Mahmut, Gülsüm, Songül, Nisa ve Mehmet Çakalı ile Dilber Koyuncu, Mehmet Emin Çetinkaya ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü.

KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTILAR

Kazayı haber alarak olay yerine gelen köylüler, 'Bu yolda daha ne kadar can vereceğiz' diyerek, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattı. Polis ve jandarmanın iknalarının ardından köylüler, karayolunu tekrar trafiğe açtı. Olay yerinde yaşamını yitiren 6 kişinin cesedi ise incelemenin ardından otopsi için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

YOLU BAKAN ÇELİK'E ŞİKAYET ETMİŞLER

Bu arada seçim çalışmaları kapsamında seçim bölgesi Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, bugün öğle saatlerinde kazanın meydana geldiği Hamurkesen Köyü'ne ziyaret yaptığı ve köylülerin sık sık kazanın meydana geldiği kavşakta tedbir alınmasını istediği öğrenildi.

(HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)