Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, son günlerde kentte uyuşturucu kullanım ve ticaretinin arttığını ileri sürerek protesto yürüyüşü yaptı.
Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Emek ve Demokrasi Platformu üyesi yaklaşık 100 kişilik kalabalık öğle saatlerinde, uyuşturucu kullanım ve satışı ile fuhuş olaylarının arttığı ileri sürülen Süleymaniye semtinde toplandı. BDP seçim bürosu önünde toplanan kalabalık; 'Urfa uyuma gençliğine sahip çık', 'Gençleri sömüren, kadını düşüren uyuşturucu ve fuhşa son' ve 'Uyuşturucuya hayır' sloganları atarak Süleymaniye Meydanı'na kadar yürüdü.
Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte kalabalık adına konuşan BDP Haliliye İlçe Başkanı Hidayet Enmek, son günlerde kentte uyuşturucu satışı ve kullanımının arttığını, bu durumun toplumun huzur ve güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Uyuşturucu madde bağımlılığı ile birlikte fuhuş olaylarında da artış yaşandığı iddiasında bulunan Enmek, "Mesken haline getirilen atıl durumdaki yerlerin bir an evvel yıkılması ya da tamamen kapatılması gerekiyor. Sağlıksız nesil ve toplumların hiçbir alanda başarılı olmaları mümkün değildir. Sağlıklı, mutlu bir toplum oluşturmak için geleceğimiz olan çocuklarımızın ve inşalarımızın kötü alışkanlıklar, aile bağlarının zayıflanmasına ve sosyal yaşantının başarısında düşüşlere neden olmaktadır" dedi.
Kalabalık açıklamanın ardından bölgede bulunan ve uyuşturucu bağımlılarının mesken tuttuğunu ifade ettikleri 3 katlı kullanılmayan binanın da biran önce yıkılmasını istedikten sonra dağıldı.

ÖP(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)