ŞANLIURFA'da geçen 14 Eylül günü, 3 çocuk babası 45 yaşındaki Halil Düger'in çalıştığı Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin asansöründe sıkışarak ölmesinin ardından taşeron işçiler eylem yaptı.
Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Halil Düger geçen 14 Eylül'de bindiği asansörde, kabin ile duvar arasında sıkışarak yaşamını yitirdi. Düger'in ölümünün ardından 40 kadar taşeron işçi, öğle saatlerinde olayın meydana geldiği hastanenin bahçesinde toplanarak eylem yaptı. ­Taşeronların kurbanlık koyun gibi çalıştırıldığını ileri süren gruptaki bir işçi, yanında getirdiği koyun postunu giydi. Gruptaki diğer işçiler de tekbirler eşliğinde temsili olarak bıçakla postu giyen kişiyi koyun gibi kesmeye çalıştı.
'KURBANLIK KOYUN OLMAK İSTEMİYORUZ'
Taşeronların çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Kamu Şirket Personelleri Derneği Başkanı Hakan Aydın, "Bayram arifesinde bir taşeron işçisi daha kurban oldu. Amacımız birilerini suçlu, birilerini haklı, birilerini haksız çıkarmak değildir. Tamamen iş güvencemizin, sendikal haklarımızın, statü ve kıdem tazminatlarımızın doğru bir şekilde tanınmasını istiyoruz. Artık bizler kurbanlık koyun olmak istemiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından bir süre alkış çalan işçiler, olaysız şekilde dağıldı.
Öte yandan Halil Düger’in ölümüne neden olan asansörün halen arızalı olduğu ve üzerinde 'Asansörü kullanmak kesinlikle yasaktır' uyarı yazısının bulunduğu görüldü.