ŞANLIURFA Emniyet Müdürlüğü, motosiklet sürücülerine kask takmaları yönünde yaptığı uygulamanın başarılı olmasının ardından, bu kez 'Kask tamam haydi Urfa sıra kemerde' kampanyası başlattı.
Toplum Destekli Polislik ile Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen; 'Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım' projesi kapsamında 'Kask tamam haydi Urfa sıra kemerde' kampanyasını başlattı. Kampanyanın tanıtımı için Atatürk Bulvarı üzerinde kurulan stantta sürücülere kaza anında kemer takmanın önemini anlatılan videolar izletildi. Denetimler sırasında durdurulan araç sürücülerine ise broşür dağıtıldı ve emniyet kemeri takılmasının önemi anlatıldı.
Toplum Destekli Polislik Amiri Enver Başar, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşmasını amaçladıklarını ifade ederek, "Kemer takmanın önemini anlatan bir stant kurduk. Burada sürücülere emniyet kemerinin önemini anlatıyoruz. Projemiz yıl sonuna kadar sürecek. Yıl sonunda proje kapsamında yapılacak olan çekilişle 40 sürücümüze çeşitli hediyeler dağıtacağız" dedi.