ŞANLIURFA'da, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollarda kazaların önüne geçmek için çalışma başlatan Trafik Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollardaki araçlarda kar lastiği denetimi yaptı.
Şanlıurfa Trafik Bölge Müdürlüğü ekipleri, 3 gündür süren kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollarda kazaların önüne geçmek için sürücülere uyarılarda bulundu. Araçlarıyla yola çıkan sürücülerin kar lastiği takması gerektiği uyarılarında bulunan ekipler; Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin yollarında uygulama noktaları oluşturdu. Gelen araçları durduran polisler, araçlara kar lastiği kontrolü yaparak, sürücüleri yavaş gitmeleri yönünde uyardı. Kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollarda son 3 günde yaklaşık 100 aracın kazaya karıştığını ifade eden Şanlıurfa Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Doğan Urhan, şunları söyledi:
"Yurt genelinde ve Şanlıurfa’da etkili olan kar yağışları yüzünden bölgemizde 3 gün içerisinde toplam 100 araç kazaya karıştı. Bunların içerisinde 6 vatandaşımız yaralandı. Bu kazaları önlemek amacıyla bütün bağlantı yollarında ekiplerimiz 24 saat esasına göre görev yapmaktadır. Bizim sürücülerden ricamız özellikle araçlarına kış lastikleri taktırmaları, yavaş ve dikkatli seyretmeleri, araç takip mesafesini olabildiğince artırmaları, mecbur kalmadıkça sollama yapmamaları, ani direksiyon, fren ve gaz müdahalelerinden kaçınmaları, vites değişimlerini daha dikkatli ve yavaş bir şekilde yapmaları gerekiyor. Etrafı açık rüzgar alan yollarda, buzlanma riski fazla olduğundan bu bölgelere gelmeden önce hız düşürülerek buzlanmanın getirdiği olumsuzluklardan korunmaları şart. Gündüzleri de yakını gösteren ışıklarını yakmaları, araçlarında mevsim şartlarına uygun teçhizat bulundurmaları, çok buzlu ve karlı yollarda zincir takmaları, sisli ve yağışlı havalarda sis lambalarını kullanmaları gerekir. Olumsuz bir gelişme olduğunda 155 Polis İmdat Hattı arayıp yardım istemelerini bekliyoruz."
Ayrıca polisler, sürücülere yol durumu hakkında bilgilendirip, araç takip mesafelerinin korunmasını istedi.