ŞANLIURFA'da, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi 150 kadın, 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle defli yürüyüş yaptı. Polisin önlem aldığı yürüyüşte kadınlar, 'Şiddetsiz toplum istiyoruz', 'Kadınız, anayız, barıştan yanayız' ve 'Erkek vuruyor, devlet koruyor' sloganları attı.
Öğle saatlerinde Topçu Meydanı'nda toplanan DÖKH üyesi 150 kadın, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yürüyüş düzenledi. Def çalarak sloganlar eşliğinde yürüyen Türkçe ve Kürtçe yazılı döviz ile pankartlar taşıyan kadınlara, erkeklerde destek verdi. Yaklaşık 700 metre yürüyen kalabalık, polisin yoğun önlem aldığı Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yürüyüşü sonlandırdı.
Erkek egemen sistemin kadınları denetimi altında almak için sistematik olarak şiddet uyguladığını belirten DÖHK sözcüsü Cahide Udem, "Yine kadına ait bir gün, yine bir isyan günü. Kadınlar için 25 Kasım gününün diğer günlerden önemli bir farkı bulunmamaktadır. 1960 yılında üç kız kardeşin Mirabel kardeşlerinin hikayesidir. Mirabel kardeşler cezaevinde bulunan eşlerini ziyaret ettikten sonra diktatöryal güçler tarafından tecavüze uğramış ve öldürülmüşlerdi. Bu acı olayın ardından Birleşmiş Milletleri 1999 yılında aldığı bir kararla 25 Kasım tarihini kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü olarak kabul etmiştir. Kadına yönelik haksızlık, evdeki erkekle sınırlı kalmayıp yasa yapıcıları tarafından da devam etmektedir. Bedenimize ve aklımıza sahip çıkıyor. Sizlerle koşulsuz eşitliğimizi yasalarla garanti altına alıncaya kadar özgür, eşit şiddetsiz ve barış içinde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından kadınlar olaysız şekilde dağıldı.