ŞANLIURFA'da, İŞKUR bünyesinde 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' (TYÇP) kapsamında 9 ay çeşitli resmi kuruluşlarda çalışan geçici işçilere yönelik 'kariyer seminer' toplantısı düzenlendi. Çalışma sürelerinin uzatılması umuduyla geldikleri semineri terk eden işçiler, kentin en işlek caddesini yaklaşık 40 dakika boyunca trafiğe kapattı.
TYÇP kapsamında çeşitli resmi kuruluşlarda çalışan işçilere yönelik 'kariyer günleri' adı altında Şair Nabi Kültür Merkezi’nde seminer düzenlendi. Seminere, katılmaları için de 9 aylık geçici işçilerin cep telefonlarına mesajlar gönderildi ve Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç ve protokol üyelerinin katılacağı duyurusu yapıldı.
Bunun üzerine seminerin yapıldığı salona gelen yaklaşık 300 işçi, 15 gün sonra işlerine son verileceğini ve bunu uzatmak için protokol heyetiyle görüşeceklerini beklerken, kentte restoran işleten bir kişinin kürsüye çıkıp başarısını anlatmasına tepki gösterdi.
İşçiler, protokol üyelerinin gelmeyeceğinin bildirilmesinin ardından salonu terk etti. 'Masal dinlemeye gelmedik' diyen işçiler daha sonra kentin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapattı. Yol ortasında oturup yetkililere tepki gösteren işçiler için olay yerine çok sayıda polis ekibi ve zırhlı araç sevk edildi.
Yol kapatıldığı bilgisi üzerine gelen İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, işçiler ile görüşüp yolun açılmasını istedi. Karasevda ile görüşen işçiler, yaklaşık 40 dakika ulaşıma kapattıları caddeyi trafiğe açtı.

AL,ÖP(HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)