ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILIYOR
Hacı Bektaş Veli Ortaokulu’nda kabinde çok sayıda pusulada cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan için damga vurduğu iddiasıyla gözaltına alınan İbrahim F.'nin sorgulamasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmasına karar verildiği bildirildi. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen ve 6 oy pusulası ile birlikte yakalandığı belirtilen İbrahim F.'nin ifadesinin ardından savcılık talimatıyla salıverileceği kaydedildi. Ancak, farklı siyasi partilere mensup kişilerin halen Asayiş Şube Müdürlüğü çevresinde beklemesinden dolayı İbrahim F.'nin olası gerginlik yaşanmaması için halen salıverilmediği bildirildi.
Öte yandan olayın duyulmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü önünde tartışan AK Parti ve CHP üyeleri arasında çıkan kavga nedeniyle gözaltına alınan 5 kişi de ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
CHP İL BAŞKANI TEPKİLİ
Sahte oy kullanmak suçunda gözaltına alınan İbrahim F.'nin serbest bırakılmasına CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık tepki gösterdi. Uygulamanın anti demokratik olduğunu savunan Aydınlık, "Kim kazanırsa kazansın, cumhurbaşkanımızdır. Ama hırsızlıklarla, sıkıntılarla, millete saldırmakla, milleti kışkırtmakla demokraside olmaz. Herkesi sağduyuya çağırıyorum" dedi.