ŞANLIURFA’da, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Suriye sınırındaki Nusaybin’de sınıra örülen güvenlik duvarının durdurulması için açlık grevi yapan Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan’a destek amacıyla protesto yürüyüşü düzenledi.
Şanlıurfa’da KESK’e bağlı sendikaların bir araya gelerek oluşturduğu Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, ölüm orucuna giren BDP’li Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’a destek vermek amacıyla öğle saatlerinde Topçu Meydanında toplandı. Platform üyesi 200 kişilik kalabalık, ellerinde dövizler ile slogan atarak Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne yürüdü. Polisin zırhlı araçlarla önlem aldığı 1 kilometre süren protesto yürüyüşünün ardından platform adına açıklama yapan Ruken Okyay Çiçek, sınır hattındaki duvarın yıkılmasını istedi. Suriye sınırına örülen duvarı 'utanç' olarak yorumlayan Çiçek, şunları söyledi:
"Bu utanç duvarının yapımı, Türkiye’nin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerde Kyoto ve Ottowa sözleşmesine aykırılık taşımaktadır. Berlin ve Filistin Duvarı gibi Türkiye sınırına örülecek duvar da bir utanç duvarı olacaktır. Sınırda yapılan duvarın inşasının durdurulması ve duvarın yıkımının gerçekleşmesi için uluslar arası ve Türkiye’deki tüm sivil kuruluşları duyarlı olmaya davet ediyoruz. Nusaybin Belediye Başkanı'nın da eylemini destekliyoruz."
Eylemde sık sık; 'Urfa duvara karşı' ve 'Ayşe Gökkan yalnız değildir' sloganları atan platform üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.