ŞANLIURFA’da, 13 kişilik grup Bangladeş rejiminin Cemaat-i İslami üyelerine yönelik gerçekleştirdiği katliam ve baskıları protesto etti.
Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde toplanan Din Bir-Der üyesi 13 kişi, tekbir eşliğinde Bangladeş’te Cemaat-i İslami başta olmak üzere bütün İslami gruplarına yönelik zulmü protesto etmek için toplandı. Basın açıklamasını grup adına Din, Bir-Der Başkan Yardımcısı Hüseyin Bakırcı okudu. Bakırcı şunları söyledi:
"Bangladeş'te son yıllarda Cemaat-i İslami başta olmak üzere bütün İslami gruplara yönelik bir şiddet ve tasfiye operasyonu başlatılmıştır. Göstermelik davalar sonucunda, içlerinde Cemaat-i İslami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami ve eski lider 91 yaşındaki Ghulam Azam'ın da bulunduğu sekiz idareci, 1971'deki dokuz ay süren 'Ayrılık Savaşında' savaş suçu işledikleri iddiasıyla tutuklanmışlar, idam talebiyle yargılanmışlar ve Ghulam Azam'ın da içinde bulunduğu 4 kişi hakkında idam cezası kararı verilmiştir. Bangladeş'teki bu tasfiye operasyonu, ABD ve Hindistan yönetimlerinin etkisiyle Şeyh Hasina taşeronluğu eliyle, küresel istikbara karşı direnebilme gücü en yüksek olan ve Afganistan ve Pakistan'da bir türlü kurutulamayan İslami muhalefetin bölgeden tamamen süpürülmesi çabasıdır. Ortadoğu İntifadalarının etkisini kırmak ve baskıcı iktidarlarını sağlamlaştırmak olarak gördüğümüz zulüm sürecinin bir an önce durdurulmasını ve idam kararlarının iptal edilerek tutukluların serbest bırakılmasını talep ediyoruz."
Açıklamanın ardından grup, sessizce dağıldı.  ÖŞ(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)