ŞANLIURFA'da 5 yaşındaki A.D., çakmakla oynadığı evde yangın çıkardı. Kısa sürede evin her yerini saran alevler paniğe neden olurken apartmanda yaşayanlar tahliye edildi. Evde hasara yol açan yangında 6 kişi dumandan etkilendi.
Yangın, öğleden sonra Karaköprü Belediyesi Karşıyaka Mahallesi'ndeki Adil Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, binanın 2'nci katında Salih D.'ye ait evde, A.D., oynadığı çakmakla odadaki perdelerin tutuşmasına neden oldu. Alevler kısa sürede evin her yerini sararken evde bulunan adı öğrenilemeyen anne çocuğunu alarak evden çıkıp, itfaiye ekiplerinden yardım istedi.
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahaleye başladığı apartmanda bulunanları da tahliye etti. Apartmanın üst katında yaşayanlar itfaiye merdivenini kullanarak dışarı çıkarken yaşlı ve küçük çocuklar ile kucağındaki bebeği ile korkarak dışarı çıkamayan bir kadın ise itfaiye erleri tarafından kurtarıldı.
İtfaiye ekiplerinin 1 saat süren çalışmasının ardından yangın söndürülürken evde hasara yol açtı. Yangın sırasında evlerinde bulunan ve dumandan etkilenen 6 apartman sakinine hazır bekletilen ambulanslarda oksijen tedavisi uygulandı. Apartman sakinlerinin itfaiye ekiplerinin geç geldiğini iddia ettiği yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.