ŞANLIURFA ve Kilis'te biraraya gelen, çeşitli sivil toplum kuruluşuna üye kişiler, 17 Aralık'ta düzenlenen 'rüşvet ve yolsuzluk' operasyonunun 'komplo' olduğunu iddia edip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek eylemi yaptı.
Şanlıurfa'da, Eğitim Bir-Sen öncülüğünde öğleden sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nde toplanan 70 kişi, 17 Aralık Operasyonu’nda hedef haline gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek için bir araya geldi. Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 17 Aralık Operasyonu’nun Başbakan Erdoğan’ı bitirme ve Türkiye’yi kaosa ortamına sürükleme operasyonu olduğunu iddia etti. Coşkun, "Türkiye’nin her on yılda bir, direk veya dolaylı darbelerle dizayn edilmeye çalışılması 'Eski Türkiye' sevdalılarının tarihi çöp sepetine atılan bir iktidar rüyasıydı. İki haftada Türkiye’nin uğradığı zarar ve her şeyden önemlisi vatandaşın kafasında yer alan 'Cemaat-AK Parti' mücadelesi algısı tamiri mümkün olmayacak boyutlara ulaşmıştır. Bu odakların amacı Türkiye’yi 2001 yılındaki kriz dönemlerine geri götürmek, her gün onlarca insanın hayatını kaybettiği çatışma ortamını hortlatmak, dış siyasette yakalanan imajı yerle bir etmek, 10 yıldır milletin alın teriyle ilmek ilmek döşenen yatırımları ve normalleşen adımları değersizleştirmek ve en önemlisi millet iradesinin temsili görevini üstlenen hükümeti devirmektir" diye konuştu.
Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı.
KİLİS'TE 'ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ' SLOGANI
Kilis'te, 'Ülkemize sahip çıkıyoruz' sloganıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Kilis Sivil Dayanışma Platformu öncülüğünde toplanan 30 kişi, İstanbul merkezli operasyonu protesto etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek mesajı veren grup adına açıklama yapan Platform Sözcüsü Mehmet Merkeçioğlu, Türkiye ve millet iradesine sahip çıkma, sorumluluğun gereği olarak küresel operasyona ve bu kapsamda yaşananlara bugün düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla dikkat çekmek istediklerini belirtti. Merkeçioğlu, şunları kaydetti:
"Yaşananlar millet iradesiyle elde edilen tüm kazanımlarımızı tehtit etmektedir. Milletimiz son yıllarda vesayetçi zihniyet tasfiye ederek meşru irade olan milli iradeyi devlete hakim kılmış, yıllardır kangren haline gelmiş ve sorunlar yumağı şekline dönüşmüş kimsenin çözüm için cesaret edemediği adımlar atılmış ülkemizin adına olumlu ve güzel gelişmeler olmuştur. Son günlerde büyük ve güçlü yeni Türkiye sürecini baltalamaya yönelik iç ve dış mihraklar tarafından kirli ittifaklarla yeni bir kaos projesi tezgahlanarak piyasa sürünmek istenmiştir. 17 Aralık'tan bu yana 120 milyar dolara ulaştığı göz önünde bulundurulduğunda oynanan oyunların ve planların mahiyeti ve boyutları daha net anlaşılacaktır."