ŞANLIURFA Barosu Başkanı Ali Fuat Bucak, Viranşehir'de 2 aile arasında çıkan kavga sırasında avukat Sertaç Kaya'nın olaya müdahale eden polisler tarafından bilinçli olarak dövüldüğünü öne sürdü.
Viranşehir'de, birbirine akraba 'Çapa' ve 'Kaya' ailesi fertleri arasında taş ve sopaların kullanıldığı kavga çıktı. Polisin havaya ateş açtıktan sonra cop ve biber gazlı müdahalesi ile sonlandırılan kavgada, 3'ü polis 15 kişi yaralandı. Yeni gerginlik olmaması için önlemlerin artırıldığı Viranşehir'de, dünkü kavga sırasında avukat Sertaç Kaya'nın dövüldüğü gerekçesiyle Baro Başkanı Ali Fuat Bucak ve avukatlar adliye önünde protesto için açıklama yaptı. Meslektaşlarının bilinçli olarak darp edildiğini ileri süren Baro Başkanı Bucak, şöyle dedi:
"İlçede meydana gelen kavgada meslektaşımız Sertaç Kaya, polis tarafından avukat olduğu bilinmesine rağmen darp edilmiştir. Meslektaşımız kafasına vurulan cop darbesiyle yaralanmıştır. Polisin daha önce de avukatlara karşı sert tutumu olmuştur ve bugün de devam etmektedir. Polisin bizim arkadaşımıza karışı bu tutum ve davranışı haksızlık ve zulümdür, kınıyoruz."
Bucak, avukat Kaya'yı darp ettiğini iddia ettiği polisler hakkında yarın suç duyurusunda bulunacaklarını ekledi.