TAKSİM-Kazancı Yokuşu’nda dün meydana gelen patlamanın ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İlk belirlemelere göre patlamada 158 hanede hasar meydana geldiği tespit edildi. Öte yandan patlamanın meydana geldiği, harabeye dönen  Caner Karakuş’a ait sanat atölyesi de görüntülendi.
Taksim Kazancı Yokuşu’nda dün meydana gelen patlamanın hasar tespit çalışmaları sürüyor. Emniyet ve belediye ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında 158 hanede hasar tespit edildi. Dün ağır hasar gören evlerde yaşayanlar, geceyi belediyenin tahsis ettiği otellerde geçirdi.
Bugün evlerine gelen apartman sakinlerinin bazıları özel eşyalarını görevliler eşliğinde toplayıp çıktı. Çevrede oturan ve hasar gören işyerleri de temizlik çalışmalarına başladı. Görevliler hasar tespitinin ardından, öncelikle cam ve çerçevelerin değiştirmek için olay yerine ekipler gönderdi.
Patlamanın yaşandığı sırada pencere kenarında oturan ve çerçevenin üzerine düşmesi sonucu boynundan yaralanan Sıdıka Birgül Çobanoğlu yaşadığı olayı anlattı.
“o sırada camın kenarındaydım. Cam olduğu gibi üzerime geldi. elimle camı tutmaya çalıştım. Elimde de kesikler oluştu. Camlar boynumun sol tarafına geldiği için boynumda zedelenme oldu” dedi. Eşi İsmail Çobanoğlu’nun patlama sırasında evde olduğunu ve hafif yaralandığını söyleyen Sıdıka Birgül Çobanoğlu, dün 21.00’a kadar hastanede tedavi altında olduğunu, daha sonra evin hasar görmesi nedeniyle geceyi bir yakınında geçirdiklerini,  patlamanın meydana geldiği sanat atölyesinin sahiplerinin durumunun daha ağır olduğunu, en çok onlara üzüldüğünü söyledi.