SAMSUN'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri 3 ayrı imalathane ve 2 ayrı depoya yaptıkları baskında sahte deterjan üretip Karadeniz Bölgesi'nde sattıkları iddia edilen 7 kişiyi gözaltına aldı. Poşet ve plastik kutularda olmak üzere toplam 15 bin 162 adet sahte temizlik ürünü, çamaşır deterjanı ve şampuan ele geçirildi.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İlkadım İlçesi'ndeki çeşitli adreslerde sahte deterjan üretilerek piyasaya sürüldüğü ihbarını aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından üç imalathane ve iki depoya baskın düzenlendi. Yapılan baskında iddiaya göre poşet ve plastik kutularda olmak üzere 15 bin 162 adet sahte temizlik ürünü, toz deterjan ve şampuan, taklit ürünlerin poşetlenmesinde kullanılan çok sayıda boş poşet, karton koli, 3 adet elektrikli ambalaj makinası, 2 adet elektronik tartı aleti, 3 poşet 25 kilogram sanayi tuzu, bin 895 adet deterjan ölçeği, 13 deterjan maddesi, 1 yapıştırıcı madde, 60 koli olmak üzere toplam 2 bin 135 adet taklit ürün imalatında kullanılan materyal ele geçirildi. Polis olayla ilgili 7 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerden 4'ü ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.
Yapılan operasyonla ilgili bir açıklama yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Ülkemizde temizlik maddesi satışı yapılan markaların vekillerinin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na vermiş oldukları dilekçeler sonrasında, alınan arama ve el koyma kararları gereğince İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 5 ayrı noktada yaptığı çalışmalar sonucunda 3 ayrı imalathane çökertilmiştir. Yapılan operasyonlar sonucu Karadeniz Bölgesi'nde faaliyet göstererek değişik il ve ilçelere, mahalle ve köy bakkallarına, açık pazarlara taklit temizlik maddesi üretilerek satışının yapılması önlenmiştir" ’dedi.