SAMSUN Limanı'nda bulunan ABD Donanması'na ait 'USS Taylor' (FFG-50) adlı savaş gemisine, bir grup tepki gösterdi. Liman girişini kapatan grup 'Go Home Yanke' diye slogan attı.
Soçi Kış Olimpiyatları'nın güvenliğinin sağlanması kapsamında Karadeniz'e gelen ABD Donanması'na ait 'USS Taylor' (FFG-50) adlı savaş gemisi, yakıt takviyesi için geçen 12 Şubat'ta Samsunport Sanayi Rıhtımı'na demir attı. Bu sırada pervanesi kırılan gemi, tamir edilemeyince limanda beklemeye başladı. 'Türkiye Gençlik Birliği' üyesi olduklarını söyleyen yaklaşık 50 kişilik grup, bugün limana giderek geminin gitmesi için eylem yaptı.
Limana girmek isteyen grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi. Bunun üzerine ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi', 'Go Home Yanke' diye slogan atarak kol kola girip liman girişini kapadı. Bunun üzerine polis gruptakilere dağılımları yönünde uyarılarda bulundu. Grupta bulunanlar dağılmayınca  kısa süreli arbede çıktı. Polis, gruba biber gazı ile müdahale etti. Liman girişini kapatan grup yetkili birinin ABD savaş gemisinin ne zaman gideceği hakkında bilgi vermesini istedi. Bu sırada gelen bir yetkili geminin yarın sabah limandan ayrılacağını söyleyince eylemciler, sloganlar atarak liman başkanlığına kadar yürüdükten sonra dağıldı.

YK,İA(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)