Adli Tıp Kurumu'nun raporu üzerine Sami Hoştan'ın infazının 6 ay süreyle durdurulmasına karar verildi.
HASTANEDE TEDAVİ ALTINDAYDI
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kumar çetesi davasında tutuklu yargılanan, Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezası alan Sami Hoştan, geçtiğimiz günlerde 'Karaciğer kanseri' teşhisiyle Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı'nda tedavi altına alındı. Halen hastanede tedavisi süren Hoştan ile ilgili mahkeme de Adli Tıp Kurumu'ndan sağlık koşullarının cezaevinde kalıp kalmasına elverişli olup olmadığı yönünde rapor hazırlamasını istedi.
ADLİ TIP KURUMU: 6 AY SÜREYLE İNFAZINA ARA VERİLMESİ UYGUNDUR
Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından muayene edilen Hoştan ile ilgili raporunu tamamlandı. 6 kişilik heyet tarafından verilen raporda Hoştan'a böbrek, mesane ve akciğer kanseri teşhisi konulduğu belirtilirken, gerekli tedavi ve rehabilitasyonu daha uygun koşullarda sağlanmasının gerektiğinin ifade edildi. Raporda, "İnfaz Kanunun 16. maddesinden yararlanılarak 6 ay süreyle infazına ara verilmesi uygundur" denildi.
AVUKATI MAHKEMEYE BAŞVURDU
Bu raporun ardından Sami Hoştan'ın avukatı Hakan Tunçkol, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Tunçkol, müvekkili ile ilgili Adli Tıp Kurumu raporunu gerekçe göstererek acilen tedavisinin yapılması için tahliye edilmesini talep etti. Avukatın dilekçesini incelemeye alan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı.
İNFAZ 6 AY SÜREYLE DURDURULDU. HASTANEDE YATACAK
Mahkeme, böbrek mesane kanseri hastası olan Sami Hoştan'ın cezaevi koşullarında kalması halinde hayati tehlike oluşturabileceğini belirtti. Mahkeme, gerekli tedavi rehabilitasyonunun hastanede yatarak sağlanması amacıyla Hoştan'ın 6 ay süreyle infazının ertelenmesine karar verdi.
(BB)