SAMATYA'da Ermeni asıllı Türk vatandaşı Maritsa Küçük'ün (85) öldürülmesi olayının faili olduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Murat Nazaryan, 5. kez hakim karşısına çıktı. Maritsa Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, olay mahallinde bulunduğunu iddia ettiği ameliyat bıçağını zarf içinde mahkemeye sundu. Ameliyat bıçağının İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı Parmak İzi İnceleme Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, bıçakta parmak izi olup olmadığının araştırılmasına, parmak izi varsa sanığa ait olup olmadığı hususunda ekspertiz raporu hazırlanmasına karar verdi.
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Murat Nazaryan hazır bulundu. Öte yandan Maritsa Küçük'ün çocukları Beyizar Midilli, Zadik Küçük ve Yaşar Küçük de duruşmaya izleyici olarak katıldı. Mahkeme Başkanı Erol Ceylan, sanık Murat Nazaryan'ın cezai ehliyetinin tespiti için Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'nden henüz bir raporun gelmediğini belirtti.
Söz alan Nazaryan da Adli Tıp Kurumu'na gittiğini ve iki hafta gözlem altında kaldığını söyledi. "AVUKAT OLAY MAHALİNDE BULUNDUĞU İDDİA EDİLEN BIÇAĞI MAHKEMEYE SUNDU"
Küçük Ailesi'nin avukatı Eren Keskin, "Biz geçen celse olay mahalinde bulunan ve geçen oturumda güvenlik sebebiyle adliye girişinden getiremediğimiz ameliyat bıçağını zarf içinde mahkemenize sunuyoruz. Olay mahalinde bulunan kişiler ile ilgili parmak izi ya da vücut izi olabilir, bu nedenle inceleme yapılmasını talep ediyoruz" dedi. "ADALETİN YERİNE GELMESİNİ İSTİYORUZ"
Duruşmada söz alan Maritsa Küçük'ün kızı Bayizar Midili, “Bu şahıs 'kimseyi tanımıyorum' diyor. Üç kişinin kendisini içeri aldığını söyledi. Bu şahıs, o çete ile işbirliği yapıyor. Neden benim annemi çırılçıplak soyup nefret ve kinle, bıçak darbeleri ile öldürdünüz? Hepinizi bir ana doğurdu. Hepimiz ilaçlarla ayakta duruyoruz. Biz annemizi geri getiremeyiz ama annemizin kanı yerde kalmasın. Azmettirenler yakalansın. Adaletin yerine gelmesini istiyoruz" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Söz alan Murat Nazaryan, "Ben kimseyi öldürmedim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. AMELİYAT BIÇAĞI İNCELEMEYE ALINDI
Mahkeme heyeti, Küçük Ailesinin Avukatı Eren Keskin'in kapalı zarf içerisinde sunduğu ameliyat bıçağının İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı Parmak İzi İnceleme Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar verdi. Ameliyat bıçağında parmak izi olup olmadığının araştırılmasına karar veren mahkeme heyeti, parmak izi varsa arşivdeki diğer parmak izleri ile karşılaştırılıp söz konusu parmak izinin arşive alınan parmak izi ile eşleşip eşleşmediği, sanığa ait parmak izinin kayıtlarda mevcut olduğu taktirde sanığa ait olup olmadığı hususunda ekspertiz raporunun mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Eksikliklerin giderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 12 Mart'a erteledi. SK (MK)