İNFAZ KORUMA MEMURUNUN YARDIMIYLA FİRAR ETMİŞLER
Cezaevinden 6 hükümlünün firar etmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hükümlülerin nasıl firar ettiğinin detayları ortaya çıkmaya başladı.
İddialara göre hükümlüler, cezaevinde görevli bir infaz koruma meumurunun kendilerine temin ettiği testere ile çay ocağının penceresindeki demirleri kesti. Kaçmaları için önlerindeki en büyük engel olan çay ocağında görevli infaz koruma memurunu da döverek etkisiz hale getiren hükümlüler pencereden kaçarken testereyi temin eden kişi, elektrik panosundaki şalteri indirerek cezaevinin elektriklerini kesti. Hükümlülerin kaçtığını gören bir nöbetçi asker havaya bir el ateş ederken gecenin karanlığından yararlanan hükümlüler yakınlardaki sazlıklara girip izlerini kaybettirdi.
PARA KARŞILIĞINDA YARDIM ETMİŞ
Kamera odasındaki görevli memurun da olayın meydana geldiği sırada uyuduğu öne sürülürken soruşturma kapsamında hükümlülere yardım ettiği ileri sürülen infaz koruma memuru ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Samandağ İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülerek sorguya alınan infaz koruma memuru suçunu itiraf ederken hükümlülere bir miktar para karşılığında yardım ettiğini söyledi.
İnfaz koruma memuru, sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

RÇ(OA/BT)