Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, 5 yıl önce internetten sipariş veren ve paketi açtığında salatalığı görünce öfkelenen 26 yaşındaki G.Ş., aynı yöntemi kendisi de kullanmaya başladı. Bilgisayar programcısı G.Ş., internetteki alışveriş sitelerinde piyasa değerinin altında satışa sunduğu telefon ve bilgisayarları satın aldıklarını düşünerek paralarını gönderenlere salatalık ve 'İnsanları Kandırma Sanatı' gibi kitaplar gönderdi.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğrenim gören G.Ş., 5 yıl önce bir internet sitesinden alışveriş yaptı. Kargo ile gelen kutuyu açtığında salatalığı gören G.Ş. şikayetçi oldu. Bilgisayar programcısı G.Ş. şikayetçi olduğu kişinin tutuklanmaması üzerine aynı yöntemi kendisi de kullanmaya başladı. G.Ş. internetteki alışveriş sitelerine verdiği ilanlarda telefon ve bilgisayarları piyasa değerinin altında satışa sundu. G.Ş. ürünleri satın alan kişilerin parayı göndermesinin ardından ürün yerine paketin içerisine salatalık ve 'Üç kağıtçı' ve 'İnsanları Kandırma Sanatı' gibi kitapları koyarak gönderdi. İnternet üzerinden hayali ürün satışı gerçekleştiren G.Ş. birçok kişiyi aynı yöntemle dolandırdı.
Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro ekipleri, G.Ş.'yi takibe aldı. Geçtiğimiz aylarda Bolu'dan taşınan G.Ş.'nin Fethiye'de tatil yaptığı, kalan eşyalarını almak için Bolu'ya geleceği tespit edildi. Dün akşam otobüsle Bolu'ya gelen G.Ş. polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. G.Ş. ifadesinin alınmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI