MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'nda yüksek kesimlere yağan yağmur ardından dün oluşan selde kaybolan 27 yaşındaki Ömer Özcan'ın cesedi, suya kapıldığı noktadan yaklaşık 800 metre ileride kayaların arasına sıkışmış halde bulundu.
Seydikemer İlçesi'nde yüksek kesimlere dün öğlenden sonra etkili olan yağış ardından Saklıkent Kanyonu'nda su düzeyi yükselmeye başladı. Tatilci ve turistlerin kanyonu gezdiği sırada saat 18.00'de gelen sel sularına kapılan 10 kişi, sürüklenmeye başladı. Çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarılan 9 kişi, gelen ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan yaralılardan 35 yaşındaki Ozan Genç, kaldırıldığı hastane kurtarılamadı.
Kanyonda mahsur kalan 46 tatilcinin kurtarılması için bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Saat 19.00 sıralarında bölgeye ulaşan ekipler, su düzeyinin yükselmesi ile kanyondaki yüksek kayalara çıkan tatilcileri kurtarmak için istasyon kurdu.
Su düzeyinin azalması ile kanyon içine halat çeken ekipler, mahsur kalanlara ulaştı. Bazı tatilciler beraberindeki çocuklarını korumak için sırtlarında taşıdı. AKUT ve UMKE ekipleri, tatilcileri bulundukları yerden tek tek alarak güvenli bölgeye sevk etti. Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi olay yerinde yaptığı tatilciler, kontrol amacıyla hastanelere sevk edildi. Kurtarma ekipleri saat 20.45'te tüm tatilcileri kanyondan çıkarmayı başardı. Zamana karşı yarışan ekipler, kurtarma operasyonu ardından kimlik tespiti yaptı. Saat 22.30'da tatilcilerden Ömer Özcan'ın kayıp olduğu tespit edildi. Bölgede gece el fenerleriyle arama yapan ekipler, sonuç alamadı.
SABAH CESEDİ BULUNDU
AKUT, UMKE, jandarma ve itfaiye ekipleri bugün saat 06.00'da Ömer Özcan'ı bulmak için arama- kurtarma çalışmalarına başladı. Kanyonun içinde ilerleyen ekipler, kayalık ve çalılıkların arasını kontrol etti. Kurtarma ekipleri saat 06.45'te Ömer Özcan'ın kayalıklar arasında sıkışmış cesedine ulaşıldı. Üzeri kısmen selin sürüklediği taş, balçık ve ağaç parçalarıyla kapanan Özcan'ın cesedi sıkıştığı yerden çıkarıldı. Ekipler, Özcan'ın cenazesini yaklaşık 45 dakika süren yürüyüş ardından kanyonun çıkışına getirdi. Cumhuriyet savcısının incelemesi ardından Özcan'ın cesedi Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ömer Özcan'ın 11 kişilik bir grupla önceki gün İstanbul'dan tatil için Fethiye'ye geldiği belirtildi.
REHBERSİZ GİRİLMESİ SAKINCALI
Kanyonda turist rehberliği yapan Fuat Demirel, sel anında su düzeyinin çok yüksek olmadığını söyledi. Ömer Özcan'ın sele kapıldığında başını taşlara çarptığı için kurtulamadığını kaydeden Demirel, "Muhtemelen bayılmış ve bu nedenle kurtulamamış" dedi. Kanyona gelen tatilcilerin mutlaka rehber eşliğinde gezmesi gerektiğini vurgulayan Demirel, şöyle konuştu:
"Kanyonda 10- 15 yıldır görev yapan rehberler var. Özellikle kalabalık grupların rehberlerle kanyona girmesini tavsiye ediyoruz. Bu rehberler kanyonu çok iyi tanıyor. Böylesi bir durumda ne yapılacağını, nereye kaçacaklarını biliyorlar. Bu grubun yanında rehber olsaydı muhtemelen can kaybı yaşanmayacaktı." 
Seydikemer Belediyesi tarafından işletilen kanyon, incelemelerin ardından bugün yeniden ziyarete açılacak.

FOTOĞRAFLI