İSTANBUL'daki Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için Adapazarı'nda gösterilere katıldıkları iddiasıyla haklarında Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet suçundan Sakarya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan tutuksuz 45 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar sosyal iletisim araçlarını kullanarak bir araya gelip eylem yaptıklarını söyledi.
Sakarya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan 19 sanık katıldı. Sanıklardan U.A., üyesi bulunduğu TKP İl Örgütü ile protestoya katıldığını belirterek, şöyle dedi:
"31 Mayıs'ta siyasi iktidarın Taksim Gezi Parkı'nı hukuksuz yıkmak istemesi nedeniyle Türkiye'nin her yerinde protesto eylemleri başladı. Sakarya'da da bunu protesto etmek istedim. Protesto için özel bir çağrı yapılmadı. Sosyal iletişim vasıtalarını kullanarak bir araya gelindi. Gösteri ve yürüyüş hakkımı kullandım. Suç işlediğimi düşünmüyorum." 
Değer sanıklar da hükümetin keyfi olarak, mahkeme kararlarını hiçe sayarak Taksim Gezi Parkı'nı yıkma girişiminde bulunduğunu, polisin sert müdahalesi nedeniyle eylemlere katıldığını öne sürdü.
Sanık savunmalarını alan mahkeme, Sakarya Valiliği'ne yazı göndererek toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergahlarının istenmesi kararlaştırılarak davayı erteledi. Duruşma çıkışı açıklama yapan sanıkların avukatı Harika Günay Karataş, şöyle dedi:
"Bugün 'Haziran Direnişi' ile ilgili halkı bastırmak ve susturmak için açılan davalardan biri Sakarya’da görüldü. Polis fezlekeleri iddianame haline getirilip mahkeme salonlarına gençleri tıka basa doldurulmaya çalışıyor. Bugün Mehmet Ayvalıtaş’ın da katledilmesi ile de ilgili bir dava var. Orada da bazı problemler çıkmış. Halkı susturmak adına yapıldı bu. Ama halkın coşkun akan bir tarafı ve başladıkları bir mücadele var. Biz de bu mücadelenin içindeyiz ve destekliyoruz."
Sakarya'da Gezi Parkı eylemlerine destek vererek gösterilere katıldıkları iddiasıyla sanıkların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde devam edilecek.