Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI(Sakarya), ()- ADANA Valiliği'nden Sakarya'ya atanan Vali Hüseyin Avni Coş Adapazarı'na gelirken, Adana'ya atanan Vali Mustafa Büyük ise, Adapazarı'ndan ayrılırken eşiyle birlikte gözyaşlarını tutamadı.
Adana'dan Sakarya Valiliği'ne atanan Vali Hüseyin Avni Coş, valilikte il yöneticileri tarafından karşılandı. Karşılama ardından valilik binasına geçen Vali Coş, Sakarya Valiliği'nden Adana Valiliği'ne atanan Mustafa Büyük ile devir- teslim yaptı. Vali Coş ve Büyük'ün aileleri Valilik köşkünde bir araya gelerek vedalaştı. Vedalaşma sırasında Büyük çifti duygulandı. Vali Mustafa Büyük ve ailesi köşkten ayrılırken vedalaştıkları köşk çalışanlarının da ağladıkları görüldü. Daha sonra Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya'da resmen göreve başladı. 
Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya'daki hizmet bayrağını yere düşürmemeye çalışacağını belirterek "En iyi hizmeti vermeye, kamu kurum ve kuruluşların öngörüldüğü şekilde aziz vatandaşlarımıza, her zaman onları emnun etmek, onları mutlu etmek, beklentilerini karşılamak için var gücüyle sağlamak koordine etmek için çalışacağız" dedi.
Sakarya'da kısa süre önce meydana gelen sağanak yağış ardından ortaya çıkan sel felaketiyle ilgili de konuşan Vali Coş, gerekli bilgileri aldıklarını belirterek, "Kayıp bir  kardeşimiz var. Bulunması için devletimizin tüm imkanlarından istifadeyle çalışıyoruz. İnşallah sağ selamet bulunur diye ümit ve temenni ediyoruz" diye konuştu.

ZT(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)