'YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ'
Sarıçiçek Yaylası'ndaki orman yangınını kısmen kontrol altına aldıklarını kaydeden Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, tamamen söndürmek için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.
Söndürme çalışmalarını komuta eden Erol, karadan 45, havadan ise 5 araçla yangınla mücadele ettiklerini belirtti. 300'e yakın personel ve köylülerin desteğiyle söndürme çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Erol, "Yangın kısmen kontrol altında. Ancak, yüksek rakımda rüzgar çok kuvvetli olduğu için risk teşkil ediyor. Önlemlerimizi aldık, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yüksek rakımlarda rüzgarın sık sık yön değiştirmesi de işimizi zorlaştırıyor. Rüzgarın yönü değişince, bizim de sık sık cephemiz değişiyor. Bunun yanında Saimbeyli, Adana'mızın uzak bir ilçesi. Kuvvetlerimizi intikal ettirmek de zaman alıyor. Ekipler, yolda zaman kaybediyor" dedi.
Duman çok yoğun olduğu için alanı tam göremediklerini sözlerine ekleyen Erol, yangın söndürüldükten sonra zarar gören alan konusunda net rakam vereceklerini açıkladı.
Yerden söndürme çalışmaları devam ederken, akşam havanın kararması dolayı havadan söndürme çalışmalarına ara verildi. 

FOTOĞRAFLI