Ali AKSOYER/İSTANBUL() PENDİK'te sahte belge basıldığı tespit edilen bir matbaaya polis baskın düzenledi. Baskında sahte belge yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ile MİT ve Milli Savunma Bakanlığına ait kimliklerin fotoğrafları bulundu. Olayla ilgili 2 kişi gözlatına alınırken soruşturma çok yönlü sürüyor.

Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmada Fatih Mahallesi'nde bulunan bir işyerinde sahte belgeler hazırlandığı tespit edildi. Bunun üzerine Pendik Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı polis ekipleri önceki gün işyerine baskın yaptı. Matbaaya yapılan baskında çok sayıda sahte belge yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

İşyerinde yapılan aramada ayrıca çok sayıda başka kişiler adına düzenlemiş ehliyet, çek fotokopileri, soğuk damga kalıpları, basıma hazır vaziyette boş çek kağıtları ile ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi.

MİT KİMLİKLERİNİN FOTOĞRAFLARI BULUNDU

Öte yandan polis işyerinde bulduğu bilgisayarın incelemesinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait kimliklerin fotoğraflarını buldu. Bilgisayarda ayrıca çok sayıda firma adına kesilmiş onlarca çekin de fotoğraflarının bulunduğu öğrenildi. 

İşyerinde gözaltına alınan R.D.(44) ve O.G.(45) adlı kişilerin sorgusunun sürdüğü şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Yetkililer soruşturmanın genişletilerek sürdürüleceğini söylediler.
AA  (MK) (FOTOĞRAFLI)