KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, suça karışmış kişileri yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarttığı belirlenen ve üyeleri arasında yakın dövüş sporları milli takım antrenörünün de bulunduğu suç örgütüne yönelik operasyonda, gözaltına alınanların sayısı 28'e çıktı. İstanbul ve Adıyaman’da yakalanarak Kayseri’ye getirilen 6 şüpheli, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde muayeneden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından göçmen suçlarına yönelik yürütülen çalışma kapsamında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da soruşturmasına konu olan organize suç örgütü, 7 ayrı operasyonla çökertildi. Aralarında milli takım antrenörü, dernek başkanı ve öğretmenlerin de bulunduğu liderliğini E.A’nın yaptığı organize suç örgütü yöneticisi ve üyelerinin Mersin, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Aksaray’dan sahte sporcuları yurt dışına çıkartıp, göçmen kaçakçılığı suçunu işledikleri belirlendi. Suç örgütüne üye oldukları gerekçesiyle Adıyaman’da M.Y (48), A.G (60) E.A (33) ,C.Y ( 61); İstanbul’da ise İ.D (32) ve K.A. (47) ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Suç örgütünün Kickboks, Tekvando, Wushu, Bayanlar Boks milli takım antrenörlüğü, Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyon Başkanlığı yapan O.Ö’nün yöneticiliğini yaptığı bir kulüpten sporcu lisansı çıkartarak, Dünya Mücadele Sporları ve Savate Sporları Federasyonları adına sahte belge düzenlenip, alınan vizelerle birlikte sporcu kafilesi içerisinde göçmenleri İtalya ve Yunanistan'a, oradan da diğer Avrupa ülkelerine geçirdikleri anlaşıldı. Ayrıca, bazı kişilerinde yönetici adı altında herhangi bir şirketin ortağı veya yetkilisi gibi gösterildiği bu konuda düzenlenen sahte belgeler ile ABD konsolosluklarına başvurarak turistik amaçlı 10 günlük vize talebinde bulundukları ve alınan vizeler ile öncelikle ABD oradan da Kanada'ya giderek geri dönüş yapmadıklarınin tespit edildiği belirtildi.
81 KİŞİYİ USULSÜZ ÇIKARMIŞLAR
Mücadele sporları camiasını sarsan olayla ilgili olarak, kurulan suç örgütünün illegal yollardan yurtdışına çıkartmış olduğu göçmenlerden kişi başına 5 ila 8 bin euro arasında ücret aldıkları da ortaya çıktı. Zanlıların bu güne kadar 43 ayrı kişisel ve toplu eylem sonucu 81 kişiyi usulsüz olarak yurtdışına çıkarttıkları, 16 kişiyi de çıkartmak için teşebbüste bulundukları anlaşıldı.
Yurtdışına çıkartılan 81 kişi arasında, PKK terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından haklarında davası devam eden ve Yargıtay tarafından cezalarının onanması bekleyen kişilerin de olduğu ileri sürüldü. 28 zanlının, “Suç İşlemek Amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt faaliyet çerçevesinde göçmen kaçakçılığı yapmak, resmi ve özel belgede sahtecilik, tehdit” suçlarından pazartesi günü adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.