BURSA’daki Uludağ Üniversitesi’nde görevli İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Özkan Kanat’ın kaşesini yaptırıp imzasını taklit eden eski hastabakıcı 30 yaşındaki C.Ö., eczacı kalfası 35 yaşındaki E.S’nin 8 ayrı kanser hastası üzerinden yaklaşık 100 bin liralık sahte reçete yaptırarak ilaçları aldığı belirlendi. Bir kanser hastasının eczaneden ilaç almak istemesiyle ortaya çıkan dolandırıcılık olayıyla ilgili gözaltına alınan C.Ö. ve E.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kanser tedavisi gören adı açıklanmayan bir kişi eczaneye giderek biten ilaçlarının yerine yenisini almak istedi. SGK sisteminde bir gün önce aynı ilaçların alındığının görülmesi üzerine onay verilmedi. Kanser hastası durumu polise bildirdi. Merkez Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri eczanenin güvenlik kamera kayıtları incelendiğinde ilaçları alan kişinin kişinin daha önceden özel bir hastanede hasta bakıcılığı ve bir eczanede tekniker yardımcısı olarak çalışan 30 yaşındaki C.Ö. olduğunu belirlendi.
Polis ekipleri Tıp Fakültesi Onkoloji Servisinde tedavi gören 8 ayrı kanser hastası üzerinden de aynı yöntemle Uludağ Üniversitesi’nde görevli iç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Özkan Kanat’ın kaşesinin yaptırılıp imzasının taklit edilerek yaklaşık 100 bin liralık sahte reçete düzenlendiği ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin sahte reçete ile aldıkları kanser ilaçlarını Gürcistan ve Kazakistan'a göndererek, burada sattıkları belirlendi. Parada sahtecilik suçundan 2 kaydı bulunan C.Ö. ile E.S., 'Nitelikli Dolandırıcılık' ve 'Resmi evrakta sahtecilik' suçlamasıyla sevk edildiği Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HT(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)