Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,()- KÜTAHYA'da kendisini polis olarak tanıtıp "Banka hesaplarınız kötü amaçlı kişilerin eline geçti" diyerek cami imamının 107, çini atölyesinde çalışan bir işçinin de 28 bin lira parasını dolandırdığı öne sürülen 26 yaşındaki Mehmet Şahin, polis tarafından yakalandı.

Şanlıurfa'dan Kütahya'ya gelen Mehmet Şahin iddialara göre geçen 9 Temmuz'da ilk olarak çini atölyesi işçisi S.K.'yı cep telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtarak banka hesaplarının kötü amaçlı kişilerin eline geçtiğini söyledi. Bu durumdan kurtulmak için nakit paraya ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, S.K.'dan 28 bin lira para getirmesini istedi. S.K. da çalıştığı atölyeden aldığı 28 bin lirayı bir poşet içerisine koyarak Mehmet Şahin'in söylediği Fatih İlkokulu önündeki çöp konteynırının yanına bıraktı. Şahin paraları alıp kaçarken dolandırıldığı anlayan S.K.'da polise başvurdu.

Şüpheli Mehmet Şahin önceki gün yine kendini polis olarak tanıtıp, bir camide imam olarak görev yapan C.A.'yı cep telefonundan arayarak banka hesaplarının kötü amaçlı kişilerin eline geçtiğini belirtti. Bu durumdan kurtulmak için fazla miktarda paraya ihtiyaç olduğunu söyleyen Şahin'in sözlerine kanan imam C.A. 3 ayrı bankadan 107 bin lira kredi çekti. C.A., Mehmet Şahin'in isteği üzerine poşetler içerisine koyduğu 107 bin liranın 35 bin lirasını Abdurrahman Paşa İlkokulu girişindeki çöp konteynırının yanına, 42 bin lirasını Fuat Paşa Mahallesi'nde bulunan Fatih Apartmanı girişine, 30 bin lirayı da Çapraz Bahçe Sokak'taki çöp varilinin yanına bıraktı. Şahin, bu paraları da alıp kaçtı.

İmam C.A. bir süre sonra dolandırıldığının farkına vardı. C.A.'nın durumu polise bildirmesinin ardından Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, paraların bırakıldığı yerlerin yakınındaki ev ve işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi. Polisler güvenlik kamerası görüntülerinden eşkalini belirledikleri şüpheli Mehmet Şahin'i mobese kameralarından da yararlanarak Sultanbağı Caddesi Dönerler Camii yakınında yakalanarak gözaltına alındı.

Cami imamı C.A. ve çini atölyesi işçisi S.K.'nın toplam 135 bin lira parasını dolandıran Mehmet Şahin çıkarıldığı mahkemece 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak Kütahya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

FOTOĞRAFLI