ANKARA'da faliyet gösteren Kanserle Savaş ve Aile Yardım Derneği (KANSAV) yazılı bağış makbuzlarıyla, İzmir Barosu Avukatlarından Atilla Ertekin'den para isteyen Doğukan Yağız Ş. hakkında 7 yıla kadar hapis ve 100 bin lira para cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık katılmazken, avukat Ertekin ile KANSAV Kurucu Başkanı Nail Kabalı şikayetçi olduklarını söyledi.
Ceza davalarını tanınmış avukatlarından Atilla Ertekin, geçen eylül ayında, bir kişinin işyerine gelerek birtakım kağıtlarla KANSAV'ın İzmir Şubesi olarak yardım topladıklarını söyleyerek bağış istediğini anlattı. Dernek adına para toplayan kişinin hareketlerinden şüphelendiğini ve gerçekten dernek adına para toplayıp toplamadığından emin olmak için derneğin Ankara'daki merkezini aradığını dile getiren Ertekin, kendisine herhangi bir şahsa yardım toplama yetkisi vermediklerinin söylenmesi üzerine, polise haber verdiğini,  büroya gelen gelen polisin de şüpheliyi gözaltına aldığını anlattı. Savcılığa sevk edilen şüpheli Doğukan Yağız Ş., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
SAVCI DAVA AÇTI
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hakan Evgin hazırladığı iddianamede, sanığın İzmir şubesi olarak düzenlediği makbuzların üzerinde yazılı adreste Lösemi Araştırma ve Yardım Derneği adı altında başka bir derneğin bulunduğunu kaydederek, sanık Doğukan Yağız Ş. Hakkında, 'Kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis ve 100 bin lira para cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanması için dava açtı.
İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya Avukat Atilla Ertekin ile KANSAV Başkanı Nail Kabalı katılırken, tutuksuz yargılanan sanık Doğukan Yağız Ş., katılmadı.
DERNEK DE ŞİKAYETÇİ OLDU
KANSAV Başkanı Kabalı, derneğin İzmir'de herhangi bir şubesinin bulunmadığını ve kimseye dernek adına da herhangi bir bağış toplama yetkisi vermediklerini belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Avukat Atilla Ertekin de, "Sanık büroma geldi. Kanser derneği adına para topladığını söyledi. 100 lira bağış yapacaktım. Hareketlerinden süphelendim, durumu polise bildirdim. Elindeki makbuzların sahte olduğu ortaya çıktı. Bu kişiden ben de şikayetçiyim" dedi.
Mahkeme heyeti, sanık Doğukan Yağız Ş. hakkında yakalama kararı çakırtıp, duruşmayı erteledi.