TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy İlçesi’nde emekliler adına sahte kimlik kartları ve SGK hizmet dökümlerini çıkartarak bankalardan yüklü miktarda kredi çektikleri iddia edilen 2 kişi, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte kimlikle bankalardan kredi çekildiği bilgisi üzerine harekete geçti. Takibe alınan şüphelilerden 49 yaşındaki Işıl Öztürk'ün özel bir banka şubesinden sahte kimlikle 19 bin lira kredi çektiği saptandı. Asayiş Büro ekipleri Öztürk'ü ve sahte kimlikleri hazırladığı öne sürülen 44 yaşındaki Nahit Yıldırım'ı bankadan çıkarken paralarla birlikte yakalayarak gözaltına alındı.
İSTANBUL’DA DA KREDİ ÇEKMİŞLER
Yakalanan Işıl Öztürk ve Nahit Yıldırım'ın aracında yapılan incelemede 2 sahte kimlik, SGK hizmet dökümleri ile bir miktar para ele geçirildi. Yapılan incelemede, şüphelilerin İstanbul’da bulunan özel bankalardan sahte kimliklerle 48 bin lira kredi çektiği belirlendi. İstanbul’daki bir noterde çalıştıktan sonra görevinden atıldığı öğrenilen Nahit Yıldırım'ın sahte kimlikleri hazırladığı, diğer şüpheli Işıl Öztürk'ün ise bankalardan sahte kimliklerle kredi çektiği belirlendi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 2 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.