İZMİR'de oto kiralama işi yapan kardeşine hafif ticari aracını veren 33 yaşındaki Melike Biricik Kaplan, iki kişinin aracı kiraladıktan sonra sahte evrak ve sahte kimlikle bir başkasına sattığını öğrenince şaşırdı. Kaplan, "Satış sırasında, kimlik fotokopisi alınmamış, kimlik istenmemiş, noter bu tarz bir işleme nasıl onay verir" diyerek tepki gösterdi.
Karşıyaka'da oturan Melike Biricik Kaplan, bir süre önce, aynı ilçede otomobil kiralayan kardeşi 25 yaşındaku Mehmet Biricik'e, işletmesi için 35 HA 7600 plakalı hafif ticari aracını verdi. Mehmet Biricik, ablasına ait aracı geçen 5 Ağustos'ta, işyerine gelen Serdar Yıldız ile Şeref Döker'e 4 günlüğüne kiraladı. 4 günün sonunda, iki kişi, aracı 3 gün daha kullanacaklarını ve süreyi uzatmak istediklerini belirtti. 3 gün geçtikten sonra hafif ticari aracı getiren olmayınca, Mehmet Biricik ile ablası Melike Biricik Kaplan, polise başvurdu.
Yapılan incelemede, Şeref Döker adına düzenlenen nüfus cüzdanı ve ehliyetin sahte olduğu, hafif ticari aracın da Ödemiş'teki bir noter aracılığıyla başkasına satıldığı ortaya çıktı. Savcılık aracın bağlanmasına ve yediemin otoparkına çekilmesine karar verdi.  Kaplan, aracının sahte evrakla, kimlik kontrolü yapılmadan satıldığını öne sürerek şöyle dedi:
"Aracım önce 4 gün, sonra 3 gün daha ek olarak 1 hafta süreyle kiralandı. Aracımın teslim gününde getirilmemesi üzerine polise başvurduk ve satıldığını öğrendik. Aracımın Ödemiş 3'üncü Noter'den satışı yapılmış. Satın alan galerici ve noterde çalışan kişilerle polis merkezindeki görüşmemizde, noterde satış esnasında satan kişinin kimliğin aslının görülmediğini ve fotokopisinin alınmadığını öğrendik. Daha öncesinde de Torbalı'da aracın satılmaya çalışıldığını ancak evraklardaki eksiklik nedeniyle satış yapılmadığını öğrendik. Bir noter satış yapmıyor, ama başka bir noter nasıl böyle bir işlem yapabilir anlamış değilim. Savcılık aracın bağlanmasına ve yediemin otoparkına çekilmesine karar verdi. Polis, bizden aracı kiralayıp satış yapan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ayrıca savcılık da soruşturma başlattı. Umarım gerçek kısa sürede ortaya çıkar ve aracımızı teslim alırız." 

FOTOĞRAFLI