BURSA’da, haklarında yakalama emri bulunan ve kendisini gözaltına almak isteyen jandarma ve polise ateş ederek kaçan 24 yaşındaki Kenan Pemik ve 22 yaşındaki kardeşi Kamil Pemik, geçen pazartesi günü yakalanıp tutuklandı. Kardeşinin vurulduğu operasyondan kaçmaya çalışan Kamil Pemik'in, 155 Polis İmdat'ı arayarak güvenlik güçlerini farklı istikamete yönlendirmek için asılsız ihbarda bulunduğu da ortaya çıktı.
Bursa'da 100'den fazla hırsızlık olayına karışan ve haklarında kesinleşmiş 7 yıl hapis cezası bulunan Kenan ve Kamil Pemik kardeşler, geçen yılın Ağustos ayında, kendilerini yakalamak isteyen jandarma ekibi ile çatışmaya girdi. Zanlılar, ateşle karşılık verdikleri jandarmanın elinden kurtuldu.
Geçtiğimiz cuma gecesi polis ekipleri Yıldırım İlçesi Değirmenönü Mahallesi’nde iki kardeşin içerisinde bulunduğu aracı durdurmak istedi. Bu kez polise ateş açan iki kardeş bir kez daha kaçtı.
Bunun üzerine polis özel olarak 5 ekip kurarak firari kardeşleri araya başladı. Geçen Pazartesi günü izinli olan bir polis memuru Kestel İlçesinde otomobilin içindeki iki kişinin tanıdığı aranan Pemik kardeşler olduğunu anlayınca 155'e haber verdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ve Özel Harekat timi gönderildi. Kestel Çimento Fabrikası yakınlarında polisin kıskacına giren şüphelilerin kullandığı araç kurulan barikata çarparak kaçmak istedi.
Bu sırada Özel Harekat timlerinin lastiklerine açtığı ateş sonucu otomobil manevra yapamaz hale geldi. Aracı terk eden iki kardeş yaya olarak kaçmaya başladı. Bu sırada açılan ateş sonucu Kenan Pemik sağ bacağından vurularak yakalandı. Bu sırada polisler çalılık ve ormanlık alanda kaçan Kamil Pemik'i ararken, 155 polis imdat hattına bir ihbar yapıldı. Polislerin arama yaptığı bölgenin tam tersi istikametinde bulunan Aksu Köyü'nden aradığını söyleyen ve adını vermeyen bir kişi, yolda üstü çamurlu bir şahısla karşılaştığını, kendisinden elbise istediğini söyledi. Polis ihbarı kaçan Kamil Pemik yapmış olabileceğini, ekiplerin ters yöne yönlendirmek istenmiş olabileceğini düşünerek, bu bölgedeki aramalarını da sürdürdü. Polis olay yerinden 4 kilometre uzaklıkta Kamil Pemik'i saklandığı çalılıklar arasında yakaladı. Kamil Pemik'in, cep telefonundan 155 Polis İmdat'ı arayarak asılsız ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.
Haklarında 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Kenan Pemik hastaneden taburcu edildikten sonra kardeşi Kamil Pemik ile çıkartıldığı nöbetci mahkemece tutuklandı.

BC(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)