İZMİR'in de aralarında bulunduğu 5 ilde, kiraladıkları lüks otomobilleri, sahte evrak düzenleyerek internet ilanıyla başkalarına satan 2'si kadın 8 kişi, yakalandı.
Sahte evrakla araç satışı yapıldığı bilgisini alan polis, çalışma başlattı. Yaklaşık iki hafta süren araştırmanın ardından şebeke elemanlarının kimlikleri belirlendi. İzmir, Ankara, İstanbul, Bursa ve Mersin illerinde eş zamalı yapılan baskınlarda, şebekenin lideri olduğu iddia edilen F.T.'nin de aralarında bulunduğu 2'si kadın 8 kişi yakalandı. Şüphelilerin lüks otellerde kaldığı ve işadamı gibi davranarak ilk olarak sahte kimliklerle araçları kiraladıkları belirlendi. Ardından da bu araçları yine sahte belgelerle internet üzerinden verdikleri ilanlar aracılığıyla sattıkları saptandı. Şebeke üyelerinin ayrıca, kimliklerinin belirlenmemesi için de başkaları adına aldıkları telefon numaralarını kullandıkları belirlendi.
Noterde satış yaptıları sırada suçüstü yakalanan şüphelilerin, 12 aracı bu yöntemle sattıkları ortaya çıktı. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.