İZMİR’in Foça İlçesi’nde yaşayan emekli astsubay 85 yaşındaki Ali Hikmet Ural ile 78 yaşındaki eşi Pervin Ural, kendisini başkomiser Murat diye tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldı. 40 bin liralarını dolandırıcıya kaptıran çift,  "Bir süre bu olayı kimseye anlatamadık. Ancak Prof. Dr. Karatay'ın başına gelenleri öğrenince, yaşadıklarımızı paylaşıp, başkalarının örnek almasını istedik" diye konuştu.
Foça İlçesi Atatürk Mahallesi Ata Evler Sitesi’ndeki evde yaşayan Ali Hikmet Ural ile eşi emekli Pervin Ural, Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay gibi dolandırıcıların kurbanı oldu. Emekli astsubay Ural, yaşadıkları olaydan örnek alınmasını istedikleri için anlatma ihtiyacı duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Karatay’ın çağrısına kulak verdiklerini ifade eden Ali Hikmet Ural, yaşadıklarını anlatırken, dolandırıcıların bulunması için yetkililerden yardım istedi.
Ural, “Bir yerden ev telefonumuzu bulmuşlar. Bizi arayan kişi kendisini Başkomiser Murat olarak tanıttı. Bankadaki hesabımızda bulunan paranın terör örgütleri tarafından kullanıldığını tespit etmişler. Cep telefonumun numarasını istediler. Daha sonra oradan arayıp, kapatmama izin vermeden bankaya gitmemi istediler. Ben bankaya gittikten sonra evi aramışlar ve benim gözaltına alındığımı söyleyip, eşimi de hesabımız olan bankaya yönlendirmişler. Eşim hesabımızdaki 40 bin TL’yi çekip iki ayrı bankadaki hesap numaralarına yatırmış. Her şey bittikten sonra dolandırıldığımızı anladık. Hemen savcılığa suç duyursunda bulunduk. Umarım bir an önce yakalanırlar” dedi.
Pervin Ural ise “Bir süre bu olayı kimseye anlatamadık. Ancak Prof. Dr. Karatay’ın başına gelenleri öğrenince yaşadıklarımızı paylaşıp başkalarının örnek almasını istedik” diye konuştu.
Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.