İZMİR’in Tire İlçesi’nde, sahte altınla dolandırıcılık yapmak istedikleri ileri sürülen 2 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. İki şüphelinin yanlarında bir kese içindeki sahte altınlara da el konuldu.
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nden H.B. (25), iddiaya göre, Muş’un Varto İlçesi’nde askerlik yaparken tanıştığı defineciliğe meraklı N.B. (50) ile irtibata geçip, elinde çok sayıda Osmanlı döneminde basılan toplam 1172 'Reşat' ve 'Hamit' altını olduğunu belirtip, 130 bin liraya satmak istediklerini söyledi. N.B.’nin altınları alabileceğini söylemesi üzerine H.B., ve N.B., İzmir’in Tire İlçesi, Bayırlı Köyü’ndeki virane halindeki bir evde buluşmak için randevulaştı.
H.B., Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nden gelen arkadaşı M.G. (32) ile buluşma yerine gelip, N.B.’ye gerçek iki altını incelemek üzere verdi. İki arkadaşın verdiği altınları inceledikten sonra N.B., tekrar pazarlığa tutuştu. İki arkadaş, pazarlığın ardından fiyatını 70 bin liraya kadar indirdi. Fiyatta bu kadar indirim yapılmasından şüphelenen N.B., daha sonra tekrar buluşmayı teklif edip, ayrıldı. Dolandırılmak istendiğini anlayan N.B., durumu Tire İlçe Jandarma Komutanmığı’na bildirdi.
N.B.’nin ihbarı üzerine harekete jandarma şüpheliler H.B. ve M.G.’yi köyde yakalayıp, gözaltına aldı. İki şüphelinin yanlarındaki bir kese sahte altına da el konuldu. Dolandırıcılık suçundan poliste kaydı bulunduğu belirlenen iki şüphelinin işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

KK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)