ANTALYA'da tatil yaparken aldıkları kaçak alkol sonucu 3 Alman gencinin ölümü, 4'ünün de zehirlenmesi ile ilgili açılan ve Yargıtay'dan dönen dava, Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Savcı, sanıklar hakkında daha önce istenen cezalarda artırıma gitti.
Kemer'de bir otelde 22 Mart 2009'da aldıkları alkol sonrası komaya giren 7 Alman öğrenciden 3'ünün ölümü, 4'ünün de zehirlenmesiyle ilgili davaya bakan Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 2'si tutuklu 13 sanık hakkında 11 Kasım 2011 tarihinde karar açıkladı. Buna göre sahte alkol üreterek olayın meydana geldiği otele sattığı iddia edilen şirket yöneticilerinden tutuklu sanıklar Cengiz Emmez ve kardeşi Halil İbrahim Emmez'e, 61'er yıl 8'er ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan 2 sanık 5'er yıl hapse mahkum edilirken, 9 sanık ise, beraat etti. Kararın temyize gitti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, incelediği kararı bozdu. Yargıtay 13 sanıktan tutuklu yargılanan 2 sanık hakkında, ölenlerden birinin yaşının 18'den küçük olması nedeniyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istedi. Yargıtay, tutuksuz sanıklardan 6'sı hakkındaki ceza ve beraat istemini de bozarken, 5'inin beraatını ise onadı.
SAVCI CEZANIN ARTIRILMASINI İSTEDİ
Yargıtay'ın bozma kararı üzerine Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne 2'si tutuklu 8 sanığın yeniden yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Cengiz ve Halil İbrahim Emmez ile tutuksuz sanıklardan Osman Kafadar, Beyhes Yüksek ve Taşkın Hisarlı ile avukatlar katıldı.
TUTUKLULARA AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS
Savcı Mustafa Piroğlu, Yargıtay'ın bozma gerekçesine uygun olarak, ölen gençlerden Jean Pierre Folkert'ın olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğuna dikkat çekerek, tutuklu sanıklar Cengiz Emmez ve Halil İbrahim Emmez hakkındaki isteme TCK 82-1'e göre ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını da ekledi.
Piroğlu, tutuksuz yargılanan diğer 2 sanık Taşkın Hisarlı ve Vedat Karagülmez hakkında ise 'Taksirle 1'den fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ve taksirli suça ilişkin cezanın üçte birden yarısına kadar artırılması isteminde bulundu.
BERAAT TALEPLERİ
Savcı Piroğlu, Emmez kardeşlerin babası Mehmet Emmez'in şirkete ortak olmak dışında herhangi bir faaliyeti bulunmadığı, diğer sanıklar Beyhes Yüksek, Gürsel Özcan ve Osman Kafadar için de yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle beraat istedi. Mahkeme sanık avukatların talebi üzerine 24 Nisan'a ertelendi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Almanya'da 1 yüksek okulda öğrenim gören 11 kişilik öğrenci grubu, 22 Mart 2009 tarihinde tatillerini geçirmek için Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bulunan Anatolia Otel'e geldi. Öğrencilerden 7'si 3 gün boyunca aşırı alkol alınca komaya girdi. Öğrencilerden Rafael Neca (22) otel odasında, Jean Pierre Folkert (18) ile Jean Lange (20) ise özel uçakla götürüldükleri Almanya'daki hastanede yaşamını yitirdi. Olayda zehirlenen Dustin Krabbe (18), Hendrik Barkow (18), Vanessa Cwiklinski (18) ve Vincent Feyerabend (19) ise tedavi edildi.

TT(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)