İlker KABADAYI/ÇEŞME (İzmir), () - SAHİL Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, son dört gün içinde, yasa dışı yollardan Yunan Adaları'na geçmeye çalıştıkları belirlenen Suriye, Burma, Eritre ve Afganistan uyruklu toplam 150 kaçak ile 2 Türk organizatör yakalandı. Sahil Güvenlik ekipleri ayrıca, yatta elinden yaralanan bir Alman turistin de hastaneye sevkini sağlarken, Didim'deki makilik alanda mahsur kalan 14'ü çocuk 21 kişiyi de kurtardı.
Sahil Güvenlik ekipleri, 22-25 Ağustos 2014 tarihleri arasında İzmir'in Çeşme, Dikili, Seferihisar, Aydın'ın Didim, Çanakkale'nin Ayvacık, Balıkesir'in Ayvalık ve Muğla'nn Bodrum İlçesi'nde aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 63 Suriye, 38 Afgan, 42 Burma ve 7 Eritre uyruklu kaçak ile 2 Türk organizatörü yakaladı. Son dört gün içinde kurtarılan toplam 150 kaçak sınır dışı edilmek üzere polis ve jandarmaya teslim edildi.
YANGIN TAHLİYESİ
Sahil Güvenlik ekipleri, 23 Ağustos'ta Didim Martı Sitesi Mevkii'ndeki makilik alanda çıkan yangın sırasında bölgede mahsur kalan 14'ü çocuk, 6'sı kadın 21 kişiyi de kurtarıp, bölgeden tahliye etti.
YARALI ALMAN'IN HASTANEYE SEVKİ SAĞLANDI
Öte yandan, geçen 22 Ağustos'ta Aydın'ın Kuşadası açıklarındaki özel yelkenli tekneden gelen bir yardım talebi üzerine, elinden yaralanan bir Alman kadın turist, Sahil Güvenlik botuna alınarak, götürüldüğü Setur Marina'da kara ambulansına nakledilerek, Kuşadası Devlet Hastanesi'ne sevki sağlandı. Alman turistin buradan da parmağında kırık olduğu ve mikro cerrahi müdahaleye ihtiyaç olduğu gerekçesiyle İzmir'deki daha kapsamlı bir hastaneye gönderildiği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI